Miercuri, IDF a inceput sa posteze mesaje in timp real pe Twitter despre operatiunea sa militara in desfasurare impotriva gruparii Hamas din Fasia Gaza, conform Mediafax.

Astfel, armata israeliana a postat pe Twitter o inregistrare video a atacului in care a fost ucis Ahmed Said Khalil al-Jabari, liderul organizatiei militare a Hamas, precum si un afis care anunta "eliminarea" acestuia.

Brigazile Ezzedin al-Qassam, organizatia armata a Hamas, au raspuns: "Mainile noastre binecuvantate vor ajunge la liderii si soldatii vostri oriunde vor fi acestia (Voi Insiva Ati Deschis Portile Iadului)".

Intr-o amenintare abia voalata, armata israeliana a replicat: "Recomandam ca niciun membru Hamas, de nivel inferior sau lideri de rang inalt, sa nu se arate in zilele urmatoare".

Intre timp, in ultimele 20 de ore, Hamas a comentat neintrerupt in legatura cu atacurile sale cu mortiere si rachete impotriva diverselor tinte israeliene, inclusiv asupra a ceea ce sustine ca ar fi o baza militara.

Joi, aceasta a postat o inregistrare video pe YouTube ce sustine ca prezinta lansarea unei rachete Fajr 5 catre Tel Aviv, pentru prima data.

La randul sau, armata israeliana a postat pe Twitter un link catre o inregistrare video ce ar arata un atac aerian israelian asupra unui "depozit de rachete din #Gaza", in cea de-a doua zi a operatiunii sale militare.

Brigazile Ezzedin al-Qassam au folosit, de asemenea, Twitter pentru a-si promova mesajele.

Folosirea "social media" pentru a anunta si comenta operatiuni militare, aproape in timp real, este un punct de plecare semnificativ pentru platforma de retele de socializare. Aceasta poate aduce insa partile beligerante in conflict cu propriile reguli ale Twitter, care stipuleaza: "Violenta si Amenintarile: Nu puteti publica sau posta direct amenintari specifice de violenta impotriva altora".