Timp de 11 zile, in Dubai, va avea loc o conferinta a ONU care isi propune sa puna fata in fata cei mai importanti reprezentanti ai online-ului in vederea stabilirii unor decizii in ceea ce priveste accesul si limitarile Internetului in urmatoarea perioada, scrie ZDNet.com.
Conferinta ONU va fi centrata pe actualizarea codurilor de telecomunicatii, inclusiv pe cooperarea comunicatiilor globale, actiune care preocupa o serie de voci din domeniu care sustin ca organizatia ar putea impune controale suplimentare privind comunicarea si comertul pe internet.

La eveniment va fi prezenta si o congregatie din SUA formata din 123 de membrii “cu greutate” ai online-ului din partea unor corporatii gigant precum Google si Microsoft care isi exprima ingrijorarea fata de posibilele brese de securitate care pot surveni in urma unor decizii eronate ale ONU care pot cu usurinta fi exploatate de catre Rusia sau China, doua state cu o viziune diferita asupra libertatii pe Internet.

Rezultatul unor decizii nepotrivite din partea ONU ar putea conduce la blocarea anumitor website-uri sau la un control extrem de riguros al accesului la anumite site-uri.

Google a demarat deja o campanie prin care sustine libertatea pe Internet si necesitatea ca acesta sa fie accesibil oricui in orice situatie fara limitari impuse de anumiti factori.

Unul dintre mesajele campaniei poate fi observat in aceste zile chiar pe pagina principala a motorului de cautare unde Google, sub sloganul “Love the free and open Internet? (Iubesti accesul liber la Internet? – n.red)” incearca sa prezinte detaliile si riscurile unor posibile decizii eronate luate in cadrul conferintei.

Pagina Google face trimiteri si catre retelele de socializare unde isi propune sa adune cat mai multe pareri ale utilizatorilor vizand libertatea sau restrictionarea accesului la internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri