Campaniile negative sunt intotdeauna amuzante si, cu siguranta, cea dinspre Microsoft impotriva Google, reuseste sa starneasca zambete.
Microsoft a inceput o campanie in SUA care incurajeaza utilizatorii sa renunte la serviciul de mesagerie al Google Gmail, in incercarea gigantului software de a atrage mai multi clienti catre Outlook.

Principalul punct scos in evidenta de campanie – problemele de privacy.

Campania, intitulata “Don’t Get Scroogled by Gmail”, scoate in evidenta o problema ridicata de mai multe ori in trecut: faptul ca Google scaneaza email-urile pentru a targeta advertising alaturi de mesajele primite de useri.

Incepand de joi, televiziunile din SUA, ziarele si online-ul vor difuza cuvantul “Scroogled” in culorile faimosului logo al Google.

Microsoft spune ca tinta campaniei este de a educa americanii privind practicile Google de a “scana” continutul email-urilor de pe Gmail. Un studiu comandat de Microsoft arata ca 70% dintre consumatori nu stiau ca email-urile lor sunt scanate des pentru targetarea de publicitate, in timp ce 88% nu sunt de acord cu aceasta practica, odata ce au aflat despre ea.

Mai mult, Microsoft a lansat inca o campanie pentru “a opri Google sa intre in mail-urile personale pentru a vinde publicitate”. Targetul este de a strange 25.000 de semnaturi.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea New Media »


Setari Cookie-uri