Cei mai multi romani care fac tranzactii online isi platesc online utilitatile (telefonie, curent, gaz, etc) – 43%, cumpara imbracaminte/ incaltaminte (38%), produse electronice (37%) si cosmetice/parfumuri (34%). Fata de octombrie 2011 se inregistreaza o scadere a comenzilor de bilete de avion, conform unui studiu Daedalus Millward Brown, realizat exclusiv pentru wall-street.ro, ce urmeaza a fi prezentat in premiera la ecomTIM.
Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 600 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, care au acces la internet. Interviurile au fost realizate online, in perioada 02-08 februarie 2013, cu membrii panelului online Daedalus New Media.

Intreg studiul va fi prezentat in exclusivitate la cel mai mare eveniment regional de eCommerce, ecomTIM, ce va avea loc pe 13-14 martie la Timisoara. Cu speakeri internationali si romani de exceptie, editia din 2013 a ecomTIM are in prim plan oferirea de informatii esentiale pentru construirea si extinderea business-urilor online. Afla pe pagina evenimentului cum te poti inscrie la ecomTIM si cum poti beneficia de reduceri substantiale.

Rezultate preliminare:


Ce produse si servicii ati achizitionat in ultimele sase luni?

Plata utilitatilor ramane in continuare categoria folosita de cele mai multe persoane (43%) dar si restul ierarhiei este comparabila cu situatia din 2011. Astfel, pe locul doi se afla produsele de imbracaminte/incaltaminte (38%), urmate de produsele electronice (37%) si de produsele cosmetice/parfumurile (34%). Singura modificare semnificativa fata de perioada anterioara este scaderea numarului celor care au cumparat bilete de avion.

Care dintre aceste tipuri de activitati le-ati realizat, online, in ultimele sase luni?

Desi este in continuare activitatea desfasurata de catre cele mai multe persoane care au realizat cumparaturi online, licitatiile de pe site-urile de specialitate (Okazii, Ebay) inregistreaza o scadere semnificativa fata de 2011 (45,9% in 2011 vs 41,9% in 2012). Pe de alta parte, activitatile de gaming/gambling sunt in crestere semnificativa, numarul acestor persoane dublandu-se practic comparativ cu 2011 (de la 2,5% in octombrie 2011 la 4,1% in februarie 2013).

Comenzile de pe site-urile de reduceri colective s-au redus de asemenea (35% in octombrie 2011 vs 33,8% in februarie 2012).

Afla mai multe informatii despre studiu peste mai putin de o luna in cadrul evenimentului ecomTIM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri