Esti obosit(a) de atatea…vocale in Twitter? Compania americana a anuntat o solutie duminica noapte, spunand ca va lansa o noua versiune a platformei de micro blogging, doar din consoane – Twttr.

Gluma de 1 aprilie a inceput cu Twitter scriind pe site “Trd th nw Twttr yt? Mr tm fr mr twts!” (traducere: Tried the new Twttr yet? More time for more tweets! – Ai incercat noul Twttr? Mai mult timp pentru mai multe tweet-uri!”.

Serviciul de social media spune ca pentru doar 5$/luna, poti totusi sa-ti mentii contul principal, Twitter, si implicit vocalele.

“Facem acest lucru deoarece consideram ca prin eliminarea vocalelor vom incuraja comunicarea mai densa si mai eficienta”, a scris compania. “De asemenea, vedem si oportunitatea de a ne diversifica sursele de venit”.

Compania a spus ca “Y” va ramane libera si alte limbi nu vor fi afectate de schimbare. Twitter a anuntat totodata ca va lansa un site care sa transforme automat mesajele normale in mesaje fara consoane.

Google si harti catre comori

Ai chef sa sapi dupa comori? Google a intrat si ea in spiritul 1 aprilie lansand “Modul Comoara” pe hartile companiei.

Intr-un clip pe YouTube, Google explica misterioasa aparitie a hartilor in Street View. Google cauta totodata experti care sa descifreze hartile pentru gasirea comorilor de mult pierdute.

Pentru a accesa feature-ul, viziteaza Google Maps si apasa pe iconita “Treasure” din dreapta sus. De acolo, poti incepe descifrarea codurilor.

YouTube se inchide!

Google ar putea avea ceva probleme de popularizare a serviciului, intrucat YouTube a anuntat sambata ca va inchide streaming-ul pe 1 aprilie pentru “a anunta, in sfarsit, castigatorul!”.

Compania nu va mai permite noi incarcari pe platforma video. Website-ul a transmis ca, dupa opt ani, este timpul sa se apuce sa revada toate clipurile uploadate si sa selecteze un castigator.

“Cu totii spunem povesti. Asta m-a si atras in competitie – povesti despre cum sa folosesti Photoshop sau despre trailerul The Hobbit”, spune membrul juriului, Antoine Dodson. “Incurajez pe cat mai multi utilizatori sa vada clipuri cat mai numeroase, inainte ca YouTube sa stearga totul”.

Celebritati au prins gluma “din zbor” si au inceput sa pledeze pentru ca ele sa castige marele premu. “Sper sa castig, altfel toti anii astia in care m-am plimbat in jurul lumii vor fi fost degeaba!”, spune matt Hardin, realizator al show-ului “Where the Hell is Matt? 2012”.

Fiecare videoclip incarcat pe site va fi vizualizat de cei 30.000 de tehnicieni ai site-ului.

Castigatorul concursului va fi anuntat in 2023. Atunci cand YouTube va reveni, platforma va gazdui doar videoclipul selectat.

Cum ti se par farsele din acest an ale gigantilor americani? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un manelist, trimis in judecata pentru incitare la ura contra femeilor