Din cel mai nou raport al companiei de cercetare Javelin Strategy, dat publicitatii de Business Insider reiese ca marea majoritate a utilizatorilor nu iau serios in calcul retelele de socializare, fiind una din principalele cai prin intermediul carora hackerii ajung in posesia unor informatii personale.

Astfel, 30% dintre utilizatorii Facebook chestionati nu si-au setat contul in modul privat pe reteaua de socializare, in timp ce 14% dintre acestia nici nu stiau ce date contin setarile private.

Din acelasi raport mai reiese ca 10% dintre utilizatori refolosesc aceeasi parola si pentru celelalte retele de socializare , iar 39% dintre acestia folosesc aceleasi parole pentru majoritatea conturilor pe care le au.

Specialistii recomanda utilizatorilor sa isi verifice datele stocare in meniul de securitate personala al fiecarui cont de pe o retea de socializare si sa isi schimbe frecvent parolele pentru a nu deveni vulnerabile.

Citeste si:

La nivelul Statelor Unite, in topul celor mai afectate state se afla Florida (34%), urmat de Georgia (24%) si de California (20%).

Aflati mai multe din infograficul de mai jos!