Wall-Street.ro: Dupa multi ani in care ati activat in domenii precum imobiliare si sisteme de climatizare, ati facut o schimbare interesanta. De ce online? Cum v-ati hotarat?
Mircea Popa: Activitatea EnergiCo a atins foarte multe zone – noi suntem “taticii”, cum se spune, ai incalzirii/climatizarii in tara, am facut sute-mii de echipamente pentru hoteluri, restaurante, companii, cladiri de birouri si asa mai departe. Avem si activitate de constructii precum si fabrica. La un punct, am constatat atat pe propria piele cat si in piata ca s-a petrecut o schimbare – cumparam din ce in ce mai mult pe Internet. Daca noi o facem, de ce nu si altii? Practic, simteam nevoia unui magazin in domeniul nostru de activitate, am vrut “sa mergem cu valul”.

W-S.ro: Am inteles ca este implicata si o structura americana in actionariatul celor 40 de site-uri.
MP: Da, Kochler and Kluger (K&K) se numeste entitatea si ei sunt cei ce “ne-au incitat”. Ei sunt dezvoltatori de business, dar mare parte din investitia initiala este acoperita de noi. Acum suntem actionari minoritari si K&K au peste 50% dar, dupa finalizarea proiectelor, vom prelua majoritatea actiunilor.

W-S.ro: 40 de site-uri este un numar destul de mare – ce domenii veti acoperi?
MP: Sunt cinci domenii principale – Eater, tot ce tine de mancare, livrare la domiciliu, revista, retete si concursuri, recenzii si asa mai departe – servim, de exemplu, 50 de meniuri, zilnic, la Cotroceni, Builders care va cuprinde totul despre constructii, achizitionare de produse, instalarea lor dar si cursuri despre cum sa instalezi si sa folosesti instrumentele. Zapper este un domeniu nou despre care nu vreau sa zic multe inca. El va avea mai multe site-uri decat restul – “zapeaza” online in mai toate domeniile, este o structura de informare care atinge de la un motor de cautare pana la filme, gaming, muzica si stiri, pe sistem RSS. Fair mai este un domeniu care va acoperi evenimentele si Nautica, o pasiune de-ale mele, domeniu legat de ambarcatiuni. Fiecare dintre aceste familii are minim 4-5 site-uri, Zapper urmand a avea doisprezece, intre care si recent achizitionatul e-Redus.ro.

W-S.ro: Cate sunt gata in prezent si cand le veti dezvolta pe toate?
MP: 15 sunt deja lansate si, in termen de o luna, vor mai fi gata inca 12. Pana la finalul anului vor fi toate 40 in picioare. Vom crea un intreg ecosistem intre ele, vor fi legate si, de exemplu, atunci cand vom realiza concursuri utilizatorii vor trece prin toate si vor putea sa isi creasca sansele de castig exponential.