Yahoo, unul dintre cele mai importante companii cu activitate pe Internet, a decis inchiderea permanenta a serviciului de cautare AltaVista, incepand cu data de 8 iulie, impreuna cu alte programe care nu sunt profitabile sau care nu mai fac parte din strategia gigantului american.
AltaVista a fost unul dintre primele motoare de cautare, aparut cu mult inainte de lansarea pe piata a Google, relateaza BBC.
Serviciul a fost lansat pe piata in 1995, devenind in foarte scurt timp popular datorita numarului ridicat de indexari de pe Internet - circa 20 de milioane de pagini, cu mult peste orice rival la acea vreme.
In anul 2003, motorul de cautare AltaVista a fost achizitionat de catre Yahoo.
Dupa inchiderea serviciului, utilizatorii care mai foloseau motorul de cautare vor fi directionati automat catre Yahoo Search.
In procesul de inchidere a mai multor servicii neprofitabile, Yahoo a anuntat ca va renunta pana la finalului lunii iunie si de serviciile Yahoo Axiis, Yahoo Browser Plus, Citizen Sports sau Yahoo WebPlayer.
Strategia Yahoo vizeaza inchiderea si altor servicii populare pana la finalul acestei luni precum Yahoo RSS Alerts, Yahoo Neighbors, Yahoo Downloads, FoxyTunes, iar pana la finalul lunii septembrie compania planuieste sa inchida si Yahoo Local API sau Yahoo Term Extraction API.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri