Conform unui nou raport intitulat “The Future of the Force: Police, Technology and Serving the Public” citat de BBC.co.uk o multitudine de noi tehnologii pot ajuta politistii in activitatea lor, de la simple chestionare pana la realitate amplificata, agente electronice si sisteme de monitorizare in multime.

Mare parte din tehnologie ajuta chiar si la reducerea bugetelor alocate politiei insa ajuta si la “transformarea datelor in informatii utile, in timp real”, spune Nigel Rees de la Airwave, companie care se ocupa de apeluri de urgenta.

Caietele electronice vor ajuta politia sa afle in timp real informatii despre potentialii infractori chiar de la fata locului, sa afle daca persoane suspecte se afla in zona si, cu “recunoasterea fetelor”, chiar sa-i identifice cat mai clar.

Majoritatea fortelor de ordine din Marea Britanie se folosesc deja de Twitter si Facebook pentru a interactiona cu publicul, conform raportului. Mai nou, politia din Marea Britanie se foloseste de social media pentru a primi informatii de la comunitati de oameni despre posibile faradelegi si acestia chiar pot insoti fortele de ordine la fata locului, de unde pot scrie pe bloguri.

Citeste si:

Twitter este de asemenea folosit pentru a instiinta cetatenii din Marea Britanie asupra infractiunilor stopate sau depistate de politie, ducand la transparenta si incredere marite.

Printre “gadget-urile viitorului” pe care politia le va avea la dispozitie se numara un sistem de control si supraveghere a multimilor de oameni – sistem folosit deja in cazul Jocurilor Olimpice din 2012, retele de senzori ce implica mici drone aeriene ce depisteaza si inregistreaza potentiale faradelegi (in 2010 un hot de masini a fost depistat si prins astfel).

Pana cand politia romana va implementa astfel de sisteme, citeste mai multe pe BBCNews pentru a afla mai multe despre viitorul tehnologic al fortelor de ordine din Marea Britanie. Ce parere ai de “politia viitorului”?