Cel mai discutat subiect din mass-media online din Romania in perioada 1 iunie – 12 iulie 2013 a fost bacalaureatul, conform unei analize de monitorizare* realizata de MediaIQ, primul serviciu romanesc de media intelligence. In perioada analizata, s-au scris nu mai putin de 12.260 de articole avand ca subiect principal examenul de bacalaureat din acest an.

Despre bacalaureat 2013 – in cifre


Subiectul bacalaureatului de anul acesta a beneficiat de cea mai mare expunere in mass-media online in perioada 1 iunie – 12 iulie 2013. Ziua de varf in care subiectul a avut cel mai ridicat coverage media a fost 8 iulie 2013, data corespunzatoare afisarii primelor rezultate ale examenului. In aceasta zi, au fost publicate 1.850 de articole online avand ca subiect central bacalaureatul.

In topul publicatiilor online care au scris cele mai multe articole despre bacalaureat anul acesta, pe primul loc se afla realitatea.net. evz.ro, romanialibera.ro, b1.ro, antena3.ro si gandul.info sunt celelalte site-uri care au dezbatut cel mai mult subiectul bacalaureatului in perioada mai sus mentionata.

Bacalaureatul de anul acesta a fost un hot-issue si pentru social media, inregistrand un numar de 803 mentionari pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri si in comentariile articolelor.

In ceea ce priveste sub-temele de discutie generate in jurul bacalaureatului de anul acesta, cele mai vizibile in mass-media online au fost: subiectele date la BAC (2.674 articole), scandalul de la Liceul Bolintineanu (3.208 articole), greselile gramaticale ale ministrului Remus Pricopie (219 articole) si rata de promovabilitate de la bacalaureat (1.718 articole).

Bacalaureat 2013 vs. bacalaureat 2012


Comparand datele obtinute anul acesta cu datele corespunzatoare perioadei similare de anul trecut, in 2013 s-a discutat mai putin pe tema bacalaureatului – 12.260 de aparitii online fata de 13.569 de aparitii anul trecut.

Cele mai numeroase articole online pe tema bacalaureatului 2012 au aparut tot pe data de 8 iulie, insa numarul lor a fost mai mic in comparatie cu numarul aparitiilor din 8 iulie 2013: 1.750 (anul trecut) versus 1.850 (anul acesta).

In ceea ce priveste tonul articolelor analizate, atat in 2012, cat si in 2013, acesta este preponderent negativ. In 2013, insa, articolele negative le depasesc cu cateva procente pe cele similare din 2012.

Bacalaureat 2013 vs. alte subiecte ale perioadei

Examenul de bacalaureat de anul acesta s-a clasat pe primul loc in topul celor mai discutate subiecte in mass-media online romanesti, depasind ca expunere alte subiecte precum: condamnarea lui Cristian Cioaca (1.183 aparitii), moartea lui Radu Vasile (3.761 aparitii), protestele din Egipt (483 de aparitii) si ziua Statelor Unite ale Americii (1.687 aparitii).
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri