Autoritatile din Spania vor introduce pedepse mult mai drastice proprietarilor de site-uri care fac trimiteri catre versiuni piratate a materialelor cu drept de autor, ca urmare a insistentelor SUA privind nivelul ridicat la care a ajuns pirateria in regiunea iberica, scrie ZDNet.com.

Sub noua legislatie impusa de guvernul spanionl, proprietarii de site-uri care castiga in mod fraudulos bani din “linkuirea” catre adrese care au continut piratat vor face inchisoare de pana la sase ani, iar dreptul de a detine site-ul respectiv le va fi retras.
Este pentru prima oara cand autoritatile spaniole isi canalizeaza fortele pentru a limita extinderea posesorilor de site-uri care fac trimiteri la adrese care ofera continut piratat, dupa ce initial vizati erau doar cei care “reproduceau, plagiau si distribuiau continut original pe adrese web piratate”.
Spania se afla de cativa ani in vizorul Statelor Unite pentru a reduce procentul ridicat de piraterie. Statul iberic a fost clasat intr-un top al tarilor cu cel mai ridicat grad de piraterie inca din 2008, dar o data cu venirea la putere a actualului prim ministru nivelul de piratere a suferit o scadere ca urmare a legilor aprobate si aplicate privind pirateria pe Internet.
Noua legislatie este de asteptat sa intre in vigoare in primavara anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri