Cateva mesaje trimise de Oprah Winfrey, Barack Obama si papa Benedict al XVI-lea, care se numara printre miliardele postate in fiecare saptamana pe platforma sociala Twitter, au intrat in istorie si au marcat evolutia acestei retele de socializare cu sediul general la San Francisco, relateaza AFP.

Mai jos, top 10 al celor mai marcante tweet-uri din istorie.

"Tocmai am instalat twitter" - Primul mesaj automat al cofondatorului Twitter Jack Dorsey, care a trimis in aceeasi zi (21 martie 2006) primul sau tweet in direct, prin care isi invita colegii de munca sa i se alature pe aceasta platforma.

"Arestat" - Studentul american James Buck a trimis acest tweet, in aprilie 2008, dupa ce a fost arestat de autoritatile egiptene in timpul unui protest. Mesajul in cauza a aratat felul in care aceasta retea de socializare poate fi folosita ca instrument de aderare la o cauza, intrucat protestele care au urmat au condus la eliberarea lui James Buck. "Liber", a anuntat el imediat dupa aceea pe Twitter.

"E un avion pe Hudson. Sunt pe feribotul care va recupera oamenii din apa. E o nebunie" - Un avion al companiei aeriene US Airways s-a prabusit in raul Hudson din New York in ianuarie 2009. Tweet-ul sau si altele trimise de martori si de pasageri erau insotite de un link catre o fotografie a zonei, generand astfel o informatie reala, la fel ca presa traditionala.

"Salut Tweetos. Merci pentru primirea voastra calduroasa. Ma simt cu adevarat in secolul al XXI-lea" - Oprah Winfrey, supranumita "regina talk show-urilor", a postat primul ei tweet in aprilie 2009 si are in prezent peste 21 milioane de fallowers. Oprah urmareste la randul ei doar 149 de conturi pe Twitter, scrie Mediafax.

"De pe orbita: lansarea a fost incredibila! Ma simt in plina forma, muncesc mult si aprecize aceste privelisti magnifice. Aventura vietii mele a inceput!" - Astronautul Mike Massimino a intrat in istorie, publicand primul tweet expediat din spatiu, in mai 2009.

"Revolutia Twitter" - Nu este un tweet, ci porecla data miscarii protestatare din Iran contra alegerii lui Mahmoud Ahmadinejad. Manifestantii iranieni au folosit aceasta retea de socializare, in iunie 2009, pentru a dejuca tentativele guvernului de a-i impiedica sa comunice intre ei. Doi ani mai tarziu, Twitter a devenit un instrument foarte des folosit de manifestantii "Primaverii arabe".

"La ora unu dimineata, un elicopter survoleaza Abbottabad (eveniment rar)" - Consultantul in informatica Sohaib Athar a descris in acest tweet, fara sa stie, raidul efectuat de detasament de puscasi marini americani, in mai 2011, intr-o casa din Pakistan in care se ascundea Osama ben Laden, care a fost ucis in timpul acelei operatiuni.

"Inca patru ani" - Presedintele american Barack Obama si-a insotit victoria de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2012 cu o fotografie postata pe Twitter in care el si sotia sa Michelle se imbratiseaza. Textul sau a ramas pana astazi cel mai redistribuit mesaj din istoria retelei Twitter - de peste 800.000 de ori.

"Dragi prieteni, am bucuria de a intra in contact cu voi prin intermediul Twitter. Multumesc pentru reactia voastra generoasa. Va binecuvantez din tot sufletul" - Papa Benedict al XVI-lea a lansat, in decembrie 2012, primul cont papal, care are peste 3 milioane de followers.

"Nu mai aveti electricitate? Nicio problema. Puteti in continuare sa va inmuiati biscuitii in cafea pe intuneric" - Oreo, o companie care produce biscuiti, a postat acest tweet in februarie 2013, la scurt timp dupa ce o pana de electricitate a intrerupt finala campionatului de fotbal american - extrem de urmaritul Super Bowl. Mesajul a fost considerat un semnal al potentialului de care dispune Twitter pentru a se adapta la situatii de urgenta in timp real.

"Breaking news: doua explozii la Casa Alba si Barack Obama este ranit" - Partizanii regimului sirian din Armata Electronica Siriana au piratat contul agentiei de presa Associated Press in aprilie 2013, iar mesajul lor a provocat o scadere a cotatiilor de pe Wall Street. Reteaua Twitter a devenit astfel, ca si alte elemente ale mass-media, tinta atacurilor cibernetice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri