Porcul nu se ingrasa pe ultima suta de metri, dar cel putin se satura – este o expresie care se potriveste perfect si in cazul magazinelor de retail din Romania, participante la promotiile de Black Friday din 29 noiembrie. Multe dintre ele au inceput planurile privind evenimentul din ultima vinere a lunii curente inca din primavara si acum, la cateva saptamani distanta, au inceput sa divulge informatii privind reduceri si strategii.

eMag.ro este pregatit de cel mai mare Black Friday de pana acum. Fata de anul trecut cand compania a stocat produsele intr-un spatiu special amenajat, insa tot in depozitul principal al retailerului, acum eMag a inchiriat un depozit separat, special pentru acest eveniment.

Mai mult, negocierile cu furnizorii s-au facut „la sange”, stocul de produse fiind gandit si achizitionat incepand de inca trei-patru luni.

Mai mult, cel mai mare retailer online din tara va angaja oameni special pentru eveniment. In prezent, compania are in depozit 145 de angajati, urmand sa atinga in perioada de varf 210.

Marius Gheorghe, manager de logistica la eMag, se arata reticent in a oferi informatii exacte despre produsele ce urmeaza a fi puse la bataie, spunand doar ca in mod sigur si anul acesta „voi dormi la birou poate mai multe nopti”.

PCGarage Grup: “Vom munci la foc continuu”

Acelasi lucru il spune si managerul de depozit de la PcGarage Grup, care detine PCFun.ro, PCGarage.ro, ElectroFun.ro si GarageMall.ro. PCGarage nu modifica in mod special cantitatea de produse din depozit si nici nu are un spatiu special de depozitare. Intreb daca angajeaza oameni suplimentari pentru efortul acelor zile.

“Nu o sa angajam oameni in plus, se va munci suplimentar. Intr-adevar, poate vor fi intarzieri, dar orice om cred ca este multumit sa astepte un produs cateva zile in plus, pentru o reducere substantiala”, puncteaza seful de depozit, adaugand ca se va lucra “la foc continuu”.

Nu vor fi facute diferente intre plata cu cardul si cea ramburs, desi, asa cum este normal, retailerul prefera plata cu card-ul. “In continuare unii oameni fac comenzi doar de dragul de a apasa butonul de «cumpara», produsul fiind refuzat, la livrare. Nu ii inteleg”.

evoMag.ro: vom oferi reduceri de pana la 90% la ceasuri

Un alt jucator important in retailul electroIT, evoMag.ro, anunta reduceri la aproape toate categoriile de produse.

“Ne asteptam ca produsele cele mai cautate sa fie laptopurile, smartphone-urile, tabletele si televizoarele. Cat priveste reducerile, acestea vor ajunge pana la 70%. Reduceri mai mari, de pana la 90% vom oferi la ceasuri, unde WatchShop.ro a pregatit o oferta mult mai atragatoare decat cea de anul trecut, in care vor fi incluse in premiera branduri noi”, spune Mihai Patrascu, CEO al companiei.

Traficul estimat de Black Friday va creste cu cel putin 30-40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la circa 400.000 de unici, puncteaza el.

Similar cu eMag.ro, si EvoMag.ro are un stoc pregatit, separat, pentru eveniment. Depozitul evoMag este administrat de 6 angajati, suprafata spatiului de depozitare fiind de 1.000 de mp.

„Pentru acest eveniment am suplimentat numarul angajatilor cu 4 oameni, repartizati la call center, colete (depozit), showroom si vanzari. In acest moment evoMAG are peste 70 de angajati”, mai spune Mihai Patrascu.

Anul trecut, in cazul companiei cu sediul in Bucuresti, peste 90% dintre produsele cu preturi speciale au fost vandute in primele 15 ore de la demararea evenimentului, adica pana la ora 15:00.

QuickMobile: reduceri la 90% dintre produsele listate pe site

Electro Distribution SRL din Baia Mare, compania care opereaza magazinul online QuickMobile.ro, promite ca de Black Friday „peste 90% dintre produsele de pe site vor avea reduceri masive, de pana la 99%”, spune Matei Tiboc, director de marketing al companiei.

Daca anul trecut compania atragea un trafic de 205.000 unici in perioada Black Friday, acum compania estimeaza ca acest numar va atinge 0,5 milioane, ca urmare a campaniilor de marketing agresive si a „investitiilor considerabile in noile servere”.

De Black Friday, stocurile initiale de peste 1 mil. de euro sunt suplimentate special. Depozitul companiei are 30 de angajati si 10 specialisti in service.

Wall-Street.ro este cotidianul unde vei gasi cele mai variate si importante informatii privind Black Friday 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri