Reporterii publicatiei britanice Mail on Sunday au descoperit pe site, in ultimele saptamani, o gama de obiecte, inclusiv o uniforma completa de la Auschwitz purtata de un brutar polonez care a murit in lagarul nazist, potrivit spuselor celui care o vindea.

Publicatia Mail on Sunday spune ca i-a informat pe reprezentantii eBay despre aceasta situatie, drept urmare au fost retrase 30 de obiecte aflate la vanzare. Reprezentantii site-ului au anuntat, totodata, ca vor face o donatie de 40.000 de dolari catre o organizatie caritabila, pentru a-si arata ingrijorarea fata de situatia creata.

"Ne pare rau ca aceste obiecte au fost listate pe eBay si noi le vom retrage. Nu permitem asemenea obiecte, investim in personal si folosim cele mai noi tehnologii pentru a detecta materialele care nu ar trebui sa fie de vanzare", au declarat reprezentantii eBay.

Publicatia britanica a precizat ca eBay nu a putut spune de cat timp erau la vanzare aceste obiecte pe site.

Citeste si:

Uniforma de la Auschwitz avea pretul de 11.300 de lire sterline, iar vanzatorul, un ucrainean domiciliat in Canada, a mai vandut anul trecut un set de haine despre care spunea ca ar avea legatura cu lagarul, pentru suma de 18.000 de dolari.

"Nu vreau sa creada lumea ca fac asta pentru bani. Aceste perioade din istorie sunt oribile si nimeni nu ar trebui sa le uite vreodata", a spus Viktor Kempf, cel care vindea aceste obiecte.

Printre obiectele descoperite pe eBay de ziarul britanic se numara pantofi si o periuta de dinti despre care se spune ca au apartinut victimelor din lagarul de concentrare, precum si banderole galbene cu steaua lui David folosite de nazisti pentru a identifica evreii.