Vanzarile de masini si camionete ale GM au urcat cu 16%, ale Ford cu 14%, iar cele ale Chrysler cu 11%. Analistii estimau un avans de 7,9% in cazul GM, 16% pentru Ford si 14% pentru Chrysler.

Livrarile Toyota Motor, Honda Motor si Nissan Motor au fost sub asteptarile analistilor.

Traficul din showroom-uri si vanzarile au crescut dupa ce Congresul si presedintele Barack Obama au convenit pe 17 octombrie finantarea activitatilor guvernamentale si prelungirea limitei de indatorare a Statelor Unite pana la inceputul anului viitor.

In primele 10 luni, vanzarile de autovehicule pe piata SUA au totalizat 12,4 milioane de unitati.

"Asistam la o rezistenta a consumului. In timpul blocajului guvernamental a avut loc o incetinire usoara a cererii, care a crescut ulterior. Asteptam vanzari bune atat la sfarsitul anului, cat si in 2014", a declarat Michelle Krebs, analist la portalul specializat in cercetarea pietei auto Edmunds.com.

Citeste si:

In octombrie, vanzarile de vehicule au avansat cu 11%, la 1,21 milioane de unitati, conform Autodata.

GM a inregistrat cresteri ale vanzarilor in cazul tuturor brandurilor sale, in frunte cu Buik, ale carui livrari s-au majorat cu 31%.

Vanzarile de sedanuri Ford Fusion au urcat cu 71%. Ford a castigat teren pe piata automobilelor de dimensiuni medii, dominata de mult timp de Toyota Camry.

Vanzarile Toyota au crescut cu 8,8%, sub ritmul de 13% estimat de analisti.