AOL, unul dintre cele mai mari servicii online americane, companie care detine playerul muzical Winamp, este pe punctul de a finaliza negocierile pentru vanzarea acestuia.

Exista, in acest mod, sansa ca popularul player muzical sa fie salvat de catre Microsoft, scrie presa internationala, iar Winamp are sanse sa nu se inchida.
Gigantul american ia in calcul achizitionarea Winamp impreuna cu serviciul Shoutcast. Un reprezentant al AOL a refuzat sa confirme sau sa informe informatia.

AOL, unul dintre cele mai mari servicii globale de Internet, va inchide la jumatatea lunii decembrie popularul player muzical Winamp, utilizat de sute de milioane de utilizatori.
Winamp, dezvoltat de catre Nullsoft, a fost lansat pentru prima oara in 1997 si s-a impus intr-un timp record drept cel mai popular player muzical din lume.
El a devenit popular datorita suportului pentru o multitudine de fisiere si formate audio precum AAC, MIDI sau WAV, dar si datorita unei interfete foarte prietenoase.
Winamp a fost achizitionat de catre AOL in 1999, in schimbul a 400 de milioane de dolari si a presupus cumpararea serviciului de radio pe Internet Spinner.com, care intre timp a fost inchis.
Winamp inca este utilizat de sute de milioane de utilizatori si estimeaza pentru acest an venituri de 6 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Facebook reduce calitatea streaming-ului video de pe platforme
Setari Cookie-uri