Google a raportat pentru ultimele trei luni ale anului trecut venituri de 16,8 miliarde dolari si un profit net de 3,4 miliarde dolari, ambii indicatori urcand cu 17% fata de nivelurile din perioada corespunzatoare a lui 2012, datorita publicitatii cumparate de retaileri in perioada sarbatorilor.

Vanzarile companiei au depasit estimarile analistilor datorita afacerilor din zona publicitatii online, potrivit datelor Bloomberg, relateaza Mediafax
Google a anuntat joi vanzarea diviziei producatoare de telefoane mobile Motorola Mobility catre grupul chinez Lenovo, intr-o tranzactie de 2,91 miliarde de dolari. Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 384 milioane de dolari in trimestrul al patrulea, la venituri de 1,24 miliarde de dolari, mai mici cu 18% fata de nivelul din trimestrul al patrulea al anului 2012.
Grupul american a preluat Motorola in 2012, pentru 12,4 miliarde de dolari, vizand in principal portofoliul bogat de brevete si patente al producatorului de telefoane.
Actiunile Google au urcat cu 4,1% in sesiunea prelungita de tranzactionare, dupa publicarea rezultatelor. Titlurile au inchis joi la New York in urcare cu 2,6%. Anul trecut, cotatia bursiera a companiei a avansat cu 58%, in timp ce indicele S&P 500 al bursei de la New York a crescut cu 30%.
Vanzarea Motorola vine la scurt timp dupa ce Google a convenit preluarea producatorului de termostate digitale Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari. Compania a confirmat in aceasta saptamana achizitia companiei britanice DeepMind, cu activitati de cercetare in zona inteligentei artificiale.
Google avea la finele anului trecut rezerve de numerar de 58,7 miliarde de dolari.
La categoria "alte venituri", unde este inclus si magazinul de aplicatii Play, Google a inregistrat incasari de 1,65 miliarde de dolari, duble fata de trimestrul al patrulea al lui 2012.
Compania de cercetare EMarketer estimeaza ca Google va revendica in acest an 41% din piata de publicitate online din SUA, urmat la mare distanta de Facebook, cu o cota de 8,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri