Alex Goaga9 Aprilie 2014 in New Media

Care sunt cei mai relevanti operatori telecom din online-ul romanesc si ce trafic atrag


Care sunt cei mai relevanti operatori telecom din online-ul romanesc si ce trafic atrag

Online-ul a devenit pentru operatorii telecom din Romania un canal important de vanzare si fidelizare a clientilor, vizibilitatea brandurilor pe Internet fiind deci cruciala. Afla ce operator telecom este cel mai “autoritar” in Google dar si care este topul paginilor in cazul Orange, Vodafone, Cosmote, Romtelecom, RCS-RDS si UPC Romania.

Moz.com ofera o perspectiva asupra autoritatii site-urilor in motoarele de cautare, incercand sa estimeze ce potential are respectivul domeniu sa genereze rezultate cat mai evidente pentru internauti – “cat mai sus” in paginile de rezultate.

Orange.ro are cel mai autoritar domeniu, cu scor de 70 (de la 1 la 100), urmat de UPC.ro, cu 56. Vodafone.ro, al doilea jucator din piata telecom, se situeaza pe locul trei, cu o autoritate de 55. Vezi in graficul de mai jos cum se situeaza fiecare brand.

Autoritate domeniu | Create Infographics

In cazul tuturor operatorilor telecom, pagina cu cea mai mare autoritate este homepage-ul. In cazul Orange, pe locul doi se situeaza pagina de review-uri. Pe locul trei este pagina despre serviciile TV ale companiei. In cazul UPC Romania, a doua cea mai autoritara pagina este cea care face trimitere la serviciile de Internet ale companiei.

In cazul Vodafone, a doua cea mai autoritara pagina este cea referitoare la Fundatia Vodafone si a treia este despre iPhone. A doua pagina in cazul Cosmote este cea de abonamente in timp ce in cazul Romtelecom cea mai mare autoritate o are pagina de solutii de hosting. www.romtelecom.ro/solutii-hosting/ RCS-RDS.ro are autoritate mare pe pagina digi-WiFi.

Citeste si:

Importanta acestor pagini rezida in potentialul SEO al companiilor – ele pot targeta aceste pagini pentru a incerca sa atraga mai mult trafic din motoarele de cautare.

Rangurile site-urilor telecom in Romania

SimilarWeb.com, pe langa altele, masoara rangurile site-urilor in Romania, aceasta indicand popularitatea lor in fata celorlalte domenii.

Orange.ro are o popularitate (rang) 62, si circa 580.000 de vizite pe saptamana. Vodafone.ro, concurentul direct, are un rang de 128 si trafic saptamanal de circa 380.000.

Cosmote.ro are un rang de 337 si trafic saptamanal de circa 150.000 in timp ce Romtelecom.ro are rang 232 si circa 240.000 de vizite pe saptamana. RCS-RDS are un rang mai mare decat cei doi concurenti directi, de 158, si atrage circa 300.000 de vizite saptamanal. UPC.ro are rang 881 si atrage circa 70.000 de vizite/saptamana.

Trafic saptamanal (vizite) | Create Infographics

Wall-Street.ro va continua sa va ofere informatii privind concurenta atat pe piata IT&C cat si eCommerce.

Recomandare Ce branduri bancare au generat cele mai multe conversatii in online-ul romanesc
Citeste si

mai multe articole din New Media
}