Marile studiouri cinematografice de la Hollywood au dat in judecata si cer daune importante de la site-ul de partajare de fisiere video Megaupload, inchis la inceputul anului 2012 de autoritatile din Statele Unite, in cadrul unei ofensive contra pirateriei online, informeaza AFP.

Disney Enterprises, 20th Century Fox, Paramount Pictures (grupul Viacom), Universal City Studios (Comcast), Columbia Pictures (Sony) si Warner Bros Entertainment au depus luni la un tribunal din Virginia o plangere oficiala pentru incalcarea drepturilor de autor contra site-ului Megaupload si a fondatorului sau Kim Dotcom. Daunele cerute de marile studiouri hollywoodiene ar putea ajunge la cateva sute de milioane de dolari.

"Cand Megaupload a fost inchis in 2012 de justitia americana, acesta era, potrivit tuturor estimarilor, cel mai mare si cel mai activ dintre site-urile de piraterie ce vizeaza continuturile creative din lume", a afirmat intr-un comunicat Steven Fabrizio, avocat al organizatiei care reprezinta studiourile cinematografice, Motion Picture Association of America (MPAA), scrie Mediafax.

"Continuturile piratate de Megaupload si de site-urile asociate erau disponibile in cel putin 20 de limbi si se adresau unui vast public mondial. Dupa ce a fost pus sub acuzare de guvern, site-ul afisa peste 175 milioane de dolari de incasari cu origine frauduloasa si i-a pagubit pe detinatorii americani de drepturi intelectuale cu peste o jumatate de miliard de dolari", a adaugat el.

Kim Dotcom si avocatul sau Ira Rothken au respins aceste noi acuzatii prin intermediul unor mesaje publicate pe platforma de microblogging Twitter.

"MPAA a lansat o actiune civila fara fundament contra lui Kim Dotcom, care se confrunta deja cu acuzatii infractionale lipsite de fundament", a spus Ira Rotken.

"La fel ca procedura penala contra site-ului Megaupload, procedura initiata de MPAA este absurda si nu va da roade, dupa ce faptele vor fi examinate", a afirmat la randul sau Kim Dotcom. Acesta din urma, un cetatean german al carui nume real este Kim Schmitz, se afla in prezent in libertate conditionata in Noua Zeelanda.

Departamentul american de Justitie si FBI incearca de doi ani sa obtina extradarea sa pentru a putea sa il judece pentru frauda si piraterie informatica, doua capete de acuzare care ar putea sa ii aduca acestuia o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare.

Asteptand decizia justitiei, Kim Dotcom a lansat anul trecut o noua companie de stocare de fisiere, Mega.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri