Vladimir Putin, a transmis catre popor “sa lupte pentru interesele sale” pe Internet, presedintele Rusiei considerand ca acesta este un “proiect CIA”. La inceputul acestei saptamani, parlamentul Rusiei a promulgat o lege care obliga retelele sociale sa salveze informatii despre utilizatorii lor pentru cel putin jumatate de an.

Presedintele Vladimir Putin a declarat joi la St. Petersburg ca Internetul este “un proiect CIA’ care “inca se dezvolta in conformitate”, scrie Time.com.

Putin a transmis catre popor sa “lupte pentru interesele comune” online; este o incercare a Kremlinului de a castiga un control mai mare asupra Internetului. O lege care a trecut de parlamentul Rus obliga retelele sociale sa aiba serverele in Rusia si informatiile despre utilizatori sa fie stocate cel putin jumatate de an.

Declaratiile lui Putin vin la cateva zile dupa ce a spus fostului contractor NSA Edward Snowden ca Rusia NU intercepteaza date despre cetatenii statului pe care il conduce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri