Agentia Nationala de Securitate poate “goli si stoca continutul fiecarei conversatii” din Bahamas si dintr-o alta tara al carei nume nu a fost dat publicitatii, potrivit unor documente secrete detinute de fostul agent CIA Edward Snowden, informeaza Business Insider.

Se presupune ca documentele au intrat in posesia WikiLeaks, care a amenintat cu dezvaluirea datelor despre tara in cauza.

“Vom dezvalui numele tarii cenzurate a carei populatie este inregistrata in masa in 72 de ore”, scrie WikiLeaks pe contul de Twitter, al carui utilizator se presupune ca este Julian Assange, fondatorul site-ului.

Citeste si:

Mesajul a venit dupa o discutie aprinsa intre WikiLeaks si trei jurnalisti, printre care Jacob Appelbaum, jurnalistul care a publicat informatii despre scurgerile de informatii NSA in publicatia Der Spiegel.

Informatia detinuta de WikiLeaks ar putea avea consecinte devastatoare. O sursa apropiata de Snowden, dar si oficiali guvernamentali sustin ca daca numele tarii spionate este dezvaluit, asa cum ameninta organizatia, ar putea starni “violenta”.

Sursa foto: Julian Assange/ Shutterstock.com