Pana la finalul anului, Chicago va deveni primul oras din lume care va instala peste 50 de senzori care vor masura o multitudine de date precum umiditatea, calitatea aerului, zgomotul dar si numarul de cetateni conectati la Internet dintr-o anumita regiune, scrie USAToday.com.

Proiectul, denumit “Array of Things”, are potentialul de a deveni un adevarat furnizor de big data pentru primarie dar si de a atrage aplicatii diverse. De exemplu, calitatea aerului ar putea ajuta cetatenii sa evite zonele poluate si sa circule pe alte strazi, decongestionand traficul.

Senzorii vor fi localizati pe stalpi si vor fi acoperiti cu un “scut” de aluminiu. Un prototip va fi gata in urmatoarele saptamani si primii senzori vor fi instalati pe o strada principala din oras, Michigan Avenue din centrul Chicago-ului.

Datele vor fi facute publice pe un website, permitand companiilor dar si personalor fizice sa construiasca aplicatii special pentru senzori. Un alt lucru pe care acestia il vor depista este numarul de device-uri conectate la Wi-Fi si Bluetooth dintr-o anumita zona, incercand astfel sa ofere o estimare a numarului de cetateni din acea regiune. Proiectul a ridicat semne de intrebare din partea unor oameni care se arata ingrijorati de potentiale incalcari ale vietii private.

Citeste si:
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea
Incasarile Orange Romania au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
[VIDEO] Cinci persoane au fost injunghiate intr-un mall din Manchester