Tinerii au inceput sa paraseasca Facebook din cauza barfei si a dramei, dar si pentru ca parintii lor pot acum sa aiba conturi si sa le urmareasca orice activitate sau chiar sa impartaseasca fotografii jenante astfel incat oricine sa le poata vedea, de la colegi la cunostinte. Iar fara tineri, Facebook nu mai exista.

Un nou sondaj al companiei de cercetare Forrester raspunde tuturor nelamuririlor. Tinerii nu au unde sa mearga in alta parte, asa ca nu parasesc site-ul retelei de socializare. Sondajul a fost realizat pe 4,517 tineri care folosesc mediul online (varste cuprinse intre 12 si 17 ani), iar acestia au fost intrebati nu doar daca folosesc site-uri de socializare precum Facebook, Instagram, Snapchat, Tumblr, dar si cat de des le folosesc.

Rezultatele au fost clare: Facebook este reteaua de socializare preferata. Mai mult de trei sferturi dintre tineri folosesc reteaua de socializare de doua ori mai mult decat folosesc Pinterest sau Tumblr ori Snapchat si mai mult decat folosesc Instagram si WhatApp combinate. Din cifrele companiei de cercetare, 28% dintre tineri spun ca folosesc Facebook tot timpul.

In timp ce prognosticatorii se grabesc care sa anunte primul moartea iminenta a retelei de socializare Facebook datele ii contrazic. Aceste remarci sunt cu siguranta exagerate.