Chiar si Beethoven, Balzac sau Voltaire puteau profita doar de 24 de ore intr-o zi. Cum au reusit unele dintre cele mai prolifice nume din istoria omenirii sa isi organizeze ziua? Bazandu-ne pe cercetarea Mason Curey „Daily Rituals: How Artists Work”, Distilled a aratat intr-un infografic cum aratau rutinele a 26 de faimosi artisti, scriitori, compozitori si oameni de cultura.

Infograficul arata cine se trezea devreme si cine mai tarziu, cat dormeau, mancau, munceau, socializau sau faceau sport – vesti bune pentru cei mai putini activi, mare parte dintre geniile din infografic preferau sa faca plimbari de scurta durata in locul efortului fizic sustinut.

Poate cel mai evident este insa cum majoritatea dintre acesti oameni creativi nu aveau un job de zi cu zi. Scriitorul Franz Kafka a fost singurul din grup care avea o profesie fara legatura cu partea lui creativa: el a fost, in mod surprinzator (si nu tocmai pozitiv), birocrat la un institut de asigurari din Bohemia. Filozoful Immanuel Kant tinea cursuri diminetile la Universitate in timp ce compozitorul Wolfgang Mozart preda lectii de muzica prin diferite parti.

Psihanalistul Sigmund Freud trata pacientii „in timpul liber”. Restul geniilor analizate isi petreceau restul orelor de nesomn (si in mare parte, multi dintre oamenii „normali” dormeau intre acele ore) dedicandu-se muncii lor creativ-intelectuale.

Vezi infograficele ce includ „rutinele” zilnice ale celor 26 de oameni faimosi. Cu care dintre ei te asemeni cel mai mult?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri