Abia a intrat la scoala si face deja 1 milion de dolari pe an. El este Evan, un baietel in varsta de 8 ani, care aduce bani in casa din clipuri postate pe YouTube, potrivit Business Insider.

EvanTubeHD este canalul pe care copilul posteaza recenzii despre jucarii si jocuri video, iar acum scoate 1,3 milioane de dolari anual din YouTube.

Initial a fost doar un experiment prin care Evan si tatal sau faceau clipuri stop-motion, tehnica de animatie prin care obiectele par ca se deplaseaza de unele singure, cu Angry Birds. Insa videoclipurile au strans atat de multe vizualizari incat baietelul a inceput sa fie din ce in mai activ, iar tatal sau a inceput sa incheie contracte pentru reclame. Acum, el are deja o echipa de vanzari care negociaza cu companii mari pentru plasarea reclamelor in clipuri.

Banii merg in conturile copiilor, pentru ca Evan are o sora care uneori apare alaturi de el in filmuletele postate pe YouTube. Pana acum, clipurile lui Evan au strans 272 de milioane de vizualizari in cativa ani. De exemplu, videoclipul de mai sus are peste 17,5 milioane de vizualizari in doi ani de la publicare.

Citeste si:
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads
Impactul Google in Romania: 8...

Sursa foto: Evan/YouTube.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
APC: Atentie ce jucarii cumparati! De ce sa eviti "chinezariile"