Guvernul Ungariei are in plan sa introduca o noua taxa ce are in prim plan transferurile de date pe Internet, in draft-ul pe 2015 transmis Parlamentului stipulandu-se practic ca furnizorii de servicii de Internet ar urma sa plateasca 150 de forinti (60 de centi americani) per gigabit transferat, scrie CNBC.com.

Aceasta taxa, in mod evident, ar putea lovi in veniturile operatorilor telecom si a companiilor ce ofera Internet. Pe de alta parte, noua lege ar urma sa echilibreze taxele platite pe venituri cu cele nou impuse. Guvernul prim-ministrului Viktor Orban a mai impus in trecut taxe speciale pe banking, retail, telecomunicatii si sectorul energetic, in incercarea de a mentine deficitul bugetar sub control, insa lovind in profiturile unor sectoare economice importante si intimidand investitiile internationale.

Stirea despre noua posibila taxa pe transfer online a fost primita cu stupoare sau chiar furie din partea internautilor, care se tem ca furnizorii de Internet vor creste pretul serviciilor online. Ministerul Economiei din Ungaria spune ca se asteapta ca aceasta taxa sa genereze venituri anuale de 20 de miliarde de forinti (83 mil. dolari) la bugetul de stat.

Traficul de Internet din Ungaria a atins 1 miliard de gigabiti in 2013, ceea ce ar genera venituri din taxe de 175 miliarde de forinti, conform datelor compilate de eNet si citata de presa locala. Cu alte cuvinte, estimarile mici ale guvernului ar putea implica faptul ca va introduce o limita maxima de platit per provider de Internet.

Cum vi s-ar parea o astfel de lege in Romania? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri