Sebastian Cochinescu, reprezentantul Burda Romania, a fost ales de asemenea pe locul ramas vacant in consiliul director. “Noi, IAB Romania, ca asociatie a industriei locale de publicitate interactiva, avem trei roluri esentiale: sa contribuim la cresterea acestei piete, sa o ajutam sa-si eficientizeze procesele si sa gestioneze riscurile majore care-i pot ameninta activitatea. In 2015 crestem piata de publicitate interactiva prin educatie, cercetare si informatii de referinta”, a declarat Ionut Oprea, presedinte interimar al Asociatiei IAB Romania.

IAB Romania va derula in 2015 un program educational propriu, IAB Academy, , derulat sub egida IAB in Serbia, Spania, Belgia si UK. Programul va cuprinde atat workshopuri pe tematici generale (Digital Sales, Social Media, Mobile Marketing, Email Marketing, Online Branding, Digital Media Planning, Legislatie digitala) cat si seminarii dedicate pe industrii specifice (Financiar – Bancar, Turism, Constructii, Retail etc) si va fi coordonat de Calin Rotarus in calitate de Project Manager.

IAB Romania isi va dezvolta si activitatea de autoreglementare, pornind de la actualizarea standardelor actuale in cadrul grupurilor de lucru dedicate, precum activitatea de generare insight-uri si informatii utile, prin grupurile de lucru dedicate, prin Expertii IAB, si prin alte activitati similare.

Citeste si:

Incepand cu luna noiembrie 2014, companiile care doresc sa devina membri IAB Romania beneficiaza de un discount de 50% la taxa de inscriere/cotizatia pentru primul an, cu conditia platii acesteia pana la finalul lunii decembrie. Totodata, membrii IAB care vor mai multa recunoastere la nivel local si European pot deveni IAB Industry Leaders, pentru a obtine beneficii suplimentare la nivel de expunere in schimbul unei cotizatii anuale premium.

tot incepand cu luna noiembrie va demara programul de internship in cadrul IAB Romania – recrutarea celor interesati derulandu-se prin intermediul unei aplicatii de Facebook. Programul va dura de la jumatatea lunii noiembrie pana in martie 2015 si, cei mai buni si dedicati interni pot obtine un job part-time in cadrul asociatiei industriei de publicitate digitala.