Grupul american Google, un gigant in domeniul internetului, s-a angajat in lupta contra pescuitului ilegal, lansand un nou instrument de supraveghere online care permite identificarea si urmarirea in timp real a mai multor mii de vapoare, informeaza AFP.

Conceput in colaborare cu ONG-urile SkyTruth si Oceana, aceasta aplicatie a fost prezentata vineri la Sydney cu ocazia Congresului mondial al parcurilor naturale, o reuniune organizata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN).

"Combinatia dintre cloud computing (stocare de date pe internet, n.r.) si megadate permite conceperea unor noi instrumente pentru a vizualiza, a intelege si, in anumite cazuri, a inversa fenomenele observate", a explicat Brian Sullivan, coordonatorul programului Google Earth Outreach.

Instrumentul online creat de Google, care monitorizeaza doar vasele de pescuit, utilizeaza SIA (sistem de identificare automata), care furnizeaza pozitia navelor care navigheaza in lumea intreaga. Prototipul acestui sistem poate sa integreze date provenind de la 3.000 de vapoare, dintr-o flota mondiala de peste 1,3 milioane de nave comerciale.

Potrivit Comisiei Oceanului Global, un organism independent infiintat in februarie 2013, pescuitul ilegal reprezinta aproximativ o cincime din tonajul mondial de peste recoltat din oceanele lumii si genereaza pierderi de 23,5 miliarde de dolari pe an.

Citeste si:
Google lansează un hub dedicat învățării la distanță
Google lansează un hub...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Varianta digitală care permite completarea declarației pe propria răspundere
Setari Cookie-uri