Uber s-a lovit de un nou stop. Portland, Oregon, a inaintat o plangere in instanta impotriva serviciului mobil de taximetrie, citand “posibile probleme de siguranta publica”. Uber si-a lansat serviciul in oras cu trei zile inainte de a primi citatie.

Compania s-a aflat in discutii cu reprezentanti ai orasului pentru a opera in regiune timp de cateva luni, dar se pare ca Uber s-a lansat fara sa se fi ajuns la o intelegere. Directorul de transporturi Leah Treat someaza in instanta compania sa stopeze serviciul, avertizand utilizatorii sa nu foloseasca aplicatia care permite acestora sa cheme masini care au locuri libere si se afla in apropiere, pentru a parcurge anumite distante.

“Principala noastra problema este siguranta cetatenilor orasului”, a declarat primarul orasului, Charlie Hales. “Pe langa acest lucru este insa si problema unei competitii legale si corecte. Companiile de taximetrie respecta intru totul regulile impuse de stat intrucat toti suntem de acord asupra unui lucru – reglementarile bune conduc la un stat mai sigur. Uber nu este de acord, asa ca incercam, in instanta, sa ii interzicem accesul in oras”.

Uber a transmis de asemenea un comunicat, dar nu mentioneaza incidentul, spunand in schimb ca s-a bucurat de o primire calduroasa din partea utilizatorilor, atat soferilor cat si clientilor, de la intrarea in oras, pe 5 decembrie.

Evolutia Uber este una dintre cele mai rapide din ultimii ani. Acum cinci ani, Uber era doar o aplicatie care permitea clientilor sa cheme o masina privata, prin apasarea unui simplu buton. De atunci, a devenit unul dintre cele mai mari start-up-uri din Silicon Valley, urmand, cel mai probabil in 2015, sa intre oficial si in Romania.

Uber a fost interzisa in Germania, dupa ce instantele judecatoresti au constatat incalcarea normelor privind transportul de persoane. Instantele judecatoresti au fost sesizate de catre companiile de taximetrie, care au acuzat Uber ca nu respecta legislatia germana in ceea ce priveste transportul de pasageri.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, a fost infiintata in iunie 2010 si a fost evaluata de catre investitori la circa 17 miliarde de dolari anul acesta. Compania este prezenta pe multiple tari din lume, de pe aproape toate continentele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri