Interesant este ca cei care au creat si gandit jocul, Elan Lee (Xbox, ARGs), Matthew Inman (The Oatmeal) si Shane Small (Xbox, Marvel) urmareau sa atraga doar 10.000 de dolari; aceasta suma a fost atinsa in doar 20 de minute.

Numit „Exploding Kittens” (Pisici Explodate – trad.), jocul de carti imprumuta elemente din Ruleta Ruseasca si UNO. Pe parcursul jocului, participantii trag pe rand carti dintr-un pachet. Atunci cand o pisica explodata este trasa, jucatorul este dat afara din partida. Alte carti, precum atacuri, defensive sau puteri speciale vor ajuta jucatorii sa evite anumite pisici care explodeaza si chiar sa atace alti jucatori.

Evolutia finantarii este de-a dreptul impresionanta – la data de 21 ianuarie jocul atrasese 2 milioane de dolari si peste 55.000 de oameni dadusera bani. In prezent, la o saptamana distanta, suma s-a dublat, atingand aproape 4,1 milioane de dolari atrasi din partea a peste 103.000 de pasionati. Mai sunt 23 de zile si, in prezent, proiectul este conform creatorilor in top 3 cele mai finantate proiecte de pe Kickstarter, fata de suma dorita initial.