Oferind noi titluri saptamanal, Cinepub isi propune sa aduca in atentia publicului cinefil nu doar filme ale unor regizori deja consacrati, ci si productii independente, realizate de pasionati aflati la inceput de drum, informeaza Mediafax.

Platforma este disponibila pe Youtube si cuprinde o serie de titluri lansate de-a lungul anilor, unele in cinematografe, altele cunoscute de publicul festivalier. Pe langa lungmetraje si scurtmetraje de fictiune, Cinepub va include si documentare. Portofoliul canalului va fi actualizat saptamanal cu filme noi, invitand publicul larg la premiere de film online in fiecare joi, de la ora 20.30, pe youtube.com/THECINEPUB.

Filmul Domestic, de Adrian Sitaru, prima productie de pe Cinepub

poster domestic filmCinepub vine in sprijinul realizatorilor de film prin facilitarea accesului publicului larg la diferite productii autohtone, incurajand astfel vizionarea de film romanesc. Lansarea oficiala a canalului are loc joi, de la ora 20.30, cu premiera online a lungmetrajului "Domestic", de Adrian Sitaru, o productie 4 Proof Film 2012, o poveste emotionanta despre oameni obisnuiti si animalele alaturi de care isi traiesc viata.

Domestic este o poveste despre oameni si animalele pe care le iubesc si animalele care iubesc oamenii neconditionat. Un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel trec prin viata personajelor principale, influentandu-le evolutia. Filmul urmareste povestea a trei personaje principale – domnul Lazar (Adrian Titieni), domnul Mihaes (Gheorghe Ifrim) si Toni (Sergiu Costache) – si a animalelor lor, toti nevoiti sa locuiasca impreuna in aceeasi comunitate a blocului. Antrenate de o serie de evenimente amuzante, absurde, insa totusi realiste, fiecare dintre cele trei personaje completeaza povestea celuilalt, influentand-o intr-o anumita masura.

Saptamana festiva continua cu premiera online a filmului "Legaturi bolnavicioase", de Tudor Giurgiu, vineri, de la ora 20.30, si cea a filmului "Cealalta Irina", de Andrei Gruzsniczki, care va fi difuzat sambata, de la aceeasi ora, 20.30.