Paravion, una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, sustinuta de fondul de investitii GED Capital, si-a extins business-ul pe piata din Turcia, in urma achizitiei Bavul.com. Bavul.com este un brand bine cunoscut pe piata de turism din Turcia, fiind detinut anterior de Turkcell, cel mai mare operator telecom turc.

Paravion a achizitionat recent operatorul online de turism Bavul.com, controlat de gigantul Turkcell, liderul pietei telecom din Turcia de mai bine de 10 ani, cu peste 35 de milioane de utilizatori. Bavul.com a fost fondat de Turkcell in octombrie 2011 si s-a dezvoltat cu succes in Turcia in ultimii 3 ani. Turkcell a sustinut puternic cresterea Bavul.com, tradusa astazi intr-o baza de clienti care include peste 300.000 de utilizatori turci. Paravion isi va derula activitatile din Turcia sub brandul Bavul.com, deja bine cunoscut si apreciat pe piata turca de online travel.

Paravion a inceput sa se extinda la nivel international de la inceputul lui 2013, cu o prezenta tot mai crescuta in Bulgaria si Cipru, insa Turcia este o tara foarte importanta pentru Paravion, avand in vedere marimea si potentialul urias al pietei de travel.

„Intentia noastra initiala era sa operam in Turcia sub brand propriu. Insa achizitia Bavul.com este o oportunitate unica pe care nu o puteam pierde”, declara Remus Visan, Managing Director Paravion.ro.

„In 2014, extinderea regionala a Paravion a generat o crestere a business-ului online de peste 60%. Dupa achizitia Bavul.com, Paravion vizeaza vanzari online de peste 40 de milioane de euro pentru intreg anul 2015, cu un ritm de crestere mai mare fata de cel din 2014. In plus, brandul Bavul.com ne-ar putea ajuta sa intram foarte curand pe alte piete vecine cu Turcia, iar brand-ul Paravion va fi folosit in Europa Centrala, de Est si de Vest”, afirma si Juan Antonio Carrasco Ferrer, CEO Paravion.

Paravion a creat o echipa locala in Istanbul, care asigura partea de customer support, de contractare si servicii financiare pentru Bavul.com.

„Suntem interesati, in primul rand, de imbunatatirea platformei si diversificarea liniei de produse disponibile pe Bavul.com, care s-a concentrat pana acum doar pe vanzarea de bilete de avion. Sinergiile sunt clare, avand in vedere investitiile recente realizate de Paravion.ro in directia pachetelor de vacanta, lucru care cu siguranta va ajuta si la diversificarea ofertei Bavul.com in Turcia. Vedem, de asemenea, sinergii interesante si in zona de mobile, Bavul.com, alaturi de Turkcell, fiind pionier in dezvoltarea unei aplicatii pentru mobil descarcata si utilizata de peste 300.000 dintre abonatii Turkcell”, adauga Remus Visan.

Paravion este una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, care opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel. Website-ul beneficiaza de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum si de solutii de securitate dezvoltate de PayU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri