Facebook planuieste sa lanseze o aplicatie pentru dispozitivele mobile dedicata breaking news-urilor, care va permite anumitor publisheri parteneri sa distribuie instantaneu utilizatorilor retelei de socializare alerte despre cele mai importante evenimente care se intampla la nivel mondial.

Noua aplicatie de stiri se afla intr-o faza incipienta de teste, potrivit businessinsider.com, care citeaza surse apropiate acestui proiect. Potrivit informatiilor disponibile in acest moment, utilizatorii de dispozitive mobile vor putea sa descarce noua aplicatie a Facebook si vor putea apoi sa selecteze publicatiile sau organizatiile de media pe care vor sa le urmareasca prin intermediul acesteia si subiectele despre care doresc sa primeasca alerte, scrie Mediafax.

Pana in acest moment, Facebook ar fi selectat doar cateva companii de media partenere pentru proiectul pilot al aplicatiei. Atunci cand apar breaking news-uri, publicatiile partenere Facebook vor crea notificari care vor fi transmise instantaneu utilizatorilor aplicatiei.

Alertele vor putea sa includa un scurt text (de pana la 100 de caractere) si un link catre stirea publicata pe site-ul publicatiei partenere Facebook. Dupa primirea breaking news-ului, oamenii vor putea sa dea click pe linkul primit alaturi de alerta pentru a citi intregul articol pe site-ul respectivei publicatii care a creat notificarea.

Prin lansarea acestei aplicatii, Facebook va intra in directa competitie cu platforma de microblogging Twitter, care este in general perceputa ca fiind principalul mijloc de distributie a breaking news-urilor atunci cand se intampla evenimente majore la nivel international, conform theguardian.com. Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Citeste si:
Primar PSD, sanctionat dupa ce l-a facut derbedeu pe un consilier PNL
Primar PSD, sanctionat dupa...

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna.

Sursa foto: Facebook/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Cati bani au cheltuit pe Facebook candidatii la prezidentiale