Grupul media isi va creste participatia in Avito la 68%, de la 17% cat detinea pana in prezent, conform companiei cu sediul in Cape Town. Kinnevik, companie cu sediul in Stockholm, a cedat cele 31% din actiunii detinute in Avito, pentru 846 de milioane de dolari, ca parte din deal, conform companiei suedeze. Naspers detine de asemenea 29% in Mail.ru, cel mai mare operator de retele sociale din Rusia, scrie Bloomberg.

„Piata de eCommerce din Rusia va creste puternic, din ce in ce mai multi oameni avand acces la Internet”, a subliniat Bob Van Dijk, CEO al Naspers. „In timp, cota online-ului se va apropia de a altor state dezvoltate”.

Naspers s-a extins constant prin achizitii in intreaga lume. Pe langa actiuni in eMag sau FashionDays, compania detine 34% din Tencent Holdings din Hong Kong.

In prezent nu exista planuri de fuziune a Avito cu Mail.ru, a subliniat un purtator de cuvant al Naspers. „Mail.ru se axeaza pe comunicare si entertainment in timp ce Avito este un marketplace pur unde oamenii tranzactioneaza”.