Google sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei printr-un logo special, care include in structura sa "Coloana Infinitului" a lui Constantin Brancusi, noua imagine putand fi admirata marti pe pagina principala a versiunii in limba romana a motorului de cautare.

Astfel, noul logo publicat de 1 decembrie pe google.ro include in structura sa imaginea "Coloanei Infinitului", care face parte din Ansamblul Monumental "Calea Eroilor" din Targu-Jiu, realizat de sculptorul roman Constantin Brancusi, scrie Mediafax.

Totodata, noul logo al Google este realizat in culorile rosu, galben si albastru, amintind astfel de drapelul Romaniei. De asemenea, prin intermediul unui buton special, internautii pot sa trimita logoul care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei spre a fi publicat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, dar si prin e-mail.

Unirea Ardealului cu Regatul Romaniei a fost proclamata pe 1 decembrie 1918 de Adunarea Nationala de la Alba Iulia. Data de 1 decembrie a devenit Ziua Nationala a Romaniei, denumita si Ziua Unirii, si celebreaza acest eveniment.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba-Iulia, constituita din 1.228 delegati si sprijinita de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o rezolutie care a consfintit unirea tuturor romanilor din Transilvania si intregul Banat (cuprins intre raurile Mures, Tisa si Dunare) cu Romania.

Citeste si:
Indienii au ajuns sa caute informatii despre "Virusul bere Corona"
Virusul din China: Indienii...

Google isi modifica logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. In galeria logourilor dedicate Romaniei s-au numarat, printre altii, Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul si, in ultimii ani, Ziua Nationala a Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
POVESTEA româncei care s-a întors în țară după 10 ani de diaspora
Setari Cookie-uri