Daca ai petrece doar o secunda uitandu-te la fiecare reclama blocata anul trecut de Google, ti-ar lua circa 25 de ani sa te uiti la toate. Ce inseamna acest lucru? Google a blocat anul trecut nu mai putin de 780 de milioane de reclame, conform gigantului american.

Numarul total de „reclame rele” – acelea care incalca politicile Google in orice fel – a crescut substantial, cu 49%, de la cele 524 de milioane de reclame blocate in 2014. Deci, cum aratau acele reclame?

1.Produse contrafacute

Google a blocat mai mult de 10.000 de site-uri si 18.000 de conturi care incercau sa vanda produse contrafacute, precum parfumuri sau ceasuri false.

2.Farmaceutice

Mai bine de 12,5 milioane de reclame au incalcat regulile Google privind sanatatea si medicina, anul trecut. Un exemplu – medicamente care nu erau aprobate pentru a fi folosite si care pretindeau ca pot fi la fel de eficiente ca cele cunoscute.

3. Inselatorii privind pierdere in greutate

Google a suspendat reclame de pe mai mult de 30.000 de website-uri care pretindeau ca ofera produse minune care vor duce la slabire, fara efort sau dieta.

4. Phishing

Google a blocat mai bine de 7.000 de site-uri care faceau phishing, in 2015.

5. Software nedorit

Mai mult de 10.000 de website-uri care ofera software nedorit (cel care iti incetineste device-urile sau schimba un homepage) a fost blocat de AdWords. Google a subliniat de asemenea ca a redus download-urile nedorite via reclame cu mai bine de 99%.

6. Pacaleste pentru a da click

Mai bine de 17 milioane de reclame care erau menite sa pacaleasca oamenii sa interactioneze cu ele (false alerte, de exemplu), au fost blocate anul trecut.

7. Click-uri accidentale

Google spune ca acum are un instrument care poate reduce numarul de click-uri accidentale pe care utilizatorii il dau pe reclame. Compania spune ca a inteles mai bine cand doresc cu adevarat oamenii sa dea click pe o anumita reclama si cand nu.

8. Reclame care incalca politicile Google

Anul trecut, reclame care au aparut in mai mult de 25.000 de aplicatii mobile au incalcat politicile Google. Circa doua treimi dintre ele, conform Google, au avut legatura cu reclame mobile plasate intr-o proximitate prea mare de un alt buton. Per total, Google a blocat peste 1,4 milioane de aplicatii care nu au dat curs politicilor companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri