Camera Deputatilor si Google au lansat joi platforma online pentru turul virtual al Palatului Parlamentului, printr-un parteneriat gratuit, initiativa apartinand unui roman din diaspora, angajat al Google Irlanda.

„Este un concept foarte simplu, care se foloseste in fiecare parte a lumii. Lucrurile pe care Romania le-a construit in ultimii ani trebuie sa fie aratate tuturor. Sunt foarte multi romani care nu au bani si poate nu au timp sa ajunga pana la Casa Poporului. Este un parteneriat gratuit prin care incercam sa crestem numarul de vizitatori, astfel incat intretinerea cladirii sa fie mai putin costisitoare pentru statul roman”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Alaturi de "Casa Poporului, pe Google Cultural Institute au fost adaugate noi colectii de la Muzeul National Brukenthal, Camera Arhitectilor din Romania, Fundatia ADEPT Transilvania si Asociatia Wassertalbahn (Mocanita de pe Valea Vaserului).

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante cladiri de pe glob. Mai multe spatii din interiorul acestuia sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, intr-un tur virtual. Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase sali, „Nicolae Iorga”, "Unirii", "Take Ionescu" sau "Al. I. Cuza".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
3.000 de copii au vizitat Palatul Parlamentului