"O vreau pe Rosie, nu vreau un Terminator": cum se vede viitorul europenilor prin prisma raportului Parlamentului European privind robotica

La inceputul lunii februarie, in cadrul unui eveniment special desfasurat la Parlamentul European, politicieni, oameni de stiinta si profesori universitari din intreaga Europa au dezbatut concluziile unui raport privind efectele pe care le va avea robotica asupra vietii europenilor, masurile care ar trebui luate de autoritatile legislative si pasii care trebuie facuti pentru a asigura ”convietuirea” dintre oameni si masinarii. Am fost acolo si am aflat cum sunt privite inteligentele artificiale, robotii industriali si masinile autonome la nivelul UE, conform Playtech.

Deputatii subliniaza ca este nevoie urgenta de propuneri legislative care sa clarifice responsabilitatile, mai ales pentru masinile fara sofer. Ei cer o schema obligatorie de asigurare si un fond suplimentar pentru a fi sigur ca victimele accidentelor in care sunt implicate masini fara sofer vor fi compensate integral. Deputatii mai cer Comisiei sa aiba in vedere crearea unui statut legal specific pentru roboti, pe termen lung, pentru a stabili cine este responsabil daca ei produc pagube.

Citeste articolul integral pe Playtech.

Sursa foto: Shutterstock/Willyam Bradberry


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri