Cristian Delcea, Mihai Voinea, Andrei Craciun, Razvan Ionescu sunt patru jurnalisti care au construit, impreuna, o publicatie noua de video-jurnalism, complet independenta si, spun ei, “onesta, facuta cu pasiune si pusa in serviciul public”. Recorder si-a propus sa devina cea mai importanta platforma de video-jurnalism din Romania. “Credem ca viitorul jurnalismului sta in imagini, dar ramanem convinsi ca forta cuvantului scris nu va muri niciodata”.

Pe langa continut video, pe Recorder vor scrie reportaje, interviuri, portrete si opinii. “Vom spune povestile simplu, clar si uneori dureros. Asteptati-va la un stil liber si dezinhibat”.

Cine se afla in spatele platformei

Recorder este detinut, in proportie de 100%, de echipa editoriala formata din cei patru jurnalisti mentionati anterior. “Nu avem patron, nu avem culoare politica, nu servim interesele nimanui. Asa plecam la drum si asa ne dorim sa ramanem”, spun ei.

Modelul de business

Tinerii vor sa depaseasca paradigma dupa care functioneaza parte din presa romaneasca – redactii prost organizate care consuma mai mult decat produc si care sunt finantate la nesfarsit “de mofturile si de interesele unor patroni”.

“Este un model gresit care si-a dovedit nu doar limitele, dar si efectele nocive asupra acestei meserii. Avem convingerea ca o publicatie trebuie sa fie o afacere care functioneaza dupa regulile pietei: produce bani din surse transparente, isi ajusteaza cheltuielile in functie de venituri si plateste salariile unor jurnalisti care isi vad de meserie”.

“In baza acestei ratiuni, Recorder pleaca la drum cu o redactie alctatuita din numai patru oameni si cu un buget restrans, format din economiile noastre (deloc impresionante). Acest buget asigura functionarea site-ului pentru urmatoarele 6 luni. Daca site-ul are succes si produce venituri, ne vom extinde redactia si vom produce mai mult continut. Iar scopul final este ca, la finalul celor 6 luni, Recorder sa se autofinanteze si sa mearga mai departe. In acest fel, viitorul acestui site nu depinde de banii unui patron, ci numai de increderea cititorilor nostri si de calitatea materialelor jurnalistice pe care vom reusi sa le producem”.

Cum ti se pare proiectul tinerilor? Te incurajam sa comentezi si sa oferi feedback.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri