Urmaresc pe Facebook peste 2.000 de oameni cu care am interactionat mai mult sau mai putin de-a lungul a peste 10 ani de presa. Oameni de afaceri, unii politicieni, amici si prieteni foarte diferiti unul de altul. In ultimul an si jumatate insa, pozele cu pisicute si din concediu au fost, incet dar sigur, inlocuite de foarte multe mesaje si semnale de alarma. Acest articol este un experiment: cum arata wall-ul unui locuitor al Romaniei, tara supranumita “tigrul Europei”.

Este inca prima parte a zilei, dar chiar si in doar 4-5 ore am descoperit o multime de postari care indica in mod clar falsul din declaratia pompoasa, citita de pe o foaie, de Viorica Dancila, premier al tarii. Iata doar cateva dintre postarile parcurse in mai putin de 10 minute.

1. Am primit un mesaj de la cineva care ar fi interesat de un post de bibliotecar la Bibliteca Judeteana ”George Cosbuc”. Omul mai crede inca in concursuri corecte la stat si s-a interesat ce conditii trebuie sa indeplineasca. Ghici? Sa aiba postliceala sanitara si sa fie membru in ordinul moaselor din Romania!
Daa, nu radeti, ca nu-i usor sa pui criterii cu dedicatii pentru toti pilosii! Daca i se rupe asta vreuneia pe-acolo, tre sa stii ce sa faci, nu-i de ras, ignorantilor!

PSD

2. Cresterea dobanzilor continua. Indicele ROBOR (la trei luni) a urcat astazi la 3,27%.

3. O masa de 80.000 de lei, pentru 500 de invitati, achizitionata de la o firma de... inginerie? Este vorba despre o achizitie directa a DGASPC Sector 5 pentru organizarea unui eveniment, iar firma castigatoare, INTEGRASOFT, aparea anul trecut cu domeniul de activitate "Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea", si cu asociat RCS & RDS S.A.

4. Calin Farcas a murit fiindca guvernul se misca prea incet sau deloc. Ironic, a murit chiar in timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului in care, in regim de urgenta, e salvat Dragnea de condamnare.

Calin Farcas, tanarul care a protestat cu aparatul de oxigen langa el, pentru a-si apara dreptul la viata, s-a stins, luni seara, la Institutul Marius Nasta din Capitala.

Lipsa unui acord al tarii noastre cu Eurotransplant i-a rapit sansa sa traiasca. Tanarul reusise sa stranga cei 200.000 de euro necesari transplantului de plamani, insa birocratia si nepasarea statului i-au fost fatale.

Denisa Tiu: “S-au strans 200 mii euro in 72 de ore. Nu ne venea sa credem. In Europa nu se putea pentru ca nu avem acordul cu Eurotransplant. Am optat pentru India, dar pana s-au pregatit documentele a fost prea tarziu. Nu s-a putut pentru ca inima lui era deja foarte slabita si nu putea fi transportat cu avionul.”

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii: ”In primul rand va trebui sa fie o decizie la nivelul Guvernului. Asta presupune taxa de 1 milion de euro pe an si presupune ca toate organele care se preleveaza in interiorul Eurotransplantului sa se repartizeze in functie de compatibilitati. Eu vreau sa restructuram intai Agentia noastra de transplant, sa functionam noi bine si apoi sa putem sa aderam la organizatii internationale”.

5. Daca mai cautati motive pentru care functioneaza prost tara, sa va spun cum functioneaza Parlamentul (cel care dicteaza cum functioneaza si tara): In acest moment, intr-o sala este sedinta comisiilor pentru agricultura si cea juridica (reunite). In alta sala e sedinta comisiei juridice! Fiecare membru al comisiei juridice crede ca sedinta lui e adevarata sedinta a comisiei juridice.

6. Ultima moara din Craiova se demoleaza!

Moara Stefan Barbu Druga a fost prima moara cu aburi din Craiova - ulterior perfectionata cu motoare Diesel. Mare negustor, proprietar de pamant, Barbu Druga a dezvoltat o retea de industrie a moraritului si de desfacere a painii. Proprietarul Fabricii de paine din Craiova si al morii de pe str. Calea Bucuresti din Craiova. Dupa 1948 a fost arestat, fiind reabilitat in 1965, cand initiativele sale, din perioada interbelica, s-au bucurat de atentia unor istorici ai comertului si industriei din Romania.

Ultima moara din Craiova

7. Revin cu alte imagini de pe strada Ghidigeni - este incredibil ca exista strazi in Bucuresti care sunt lasate in asa hal de zeci de ani. Colega mea, consilier general Ana Ciceala, ne va ajuta cu interpelari si sesizari in Consiliul General, strada aflandu-se in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Gropile din Bucuresti

8. Niste baieti destepti au taiat padurea, iar tu nu i-ai impiedicat, ba mai mult, ai primit si tu o bere sa privesti in alta parte in timp ce ei agonisesc de pe urma naturii.

Ai spus simplu, "ce-mi pasa mie?" Acum esti disperat ca apa iti ia casa si agonisirea de o viata si te intrebi cu ce ai gresit. Lipsa ta de reactie, nepasarea fata de distrugerea produsa de ei s-a intors impotriva ta si te-a lovit drept in fata. Unii ii spun karma.

Inundatii

9. Codul Penal, la vot in Senat.

Senatorii USR si PNL au parasit sala in incercarea de a bloca sedinta prin lipsa de cvorum. Foarte rapid, senatorii PSD-ALDE au chemat intariri de la UDMR si sedinta a inceput.

Senatorii USR au intrat si ei in sala si poarta tricourile #FaraPenali.

10. Tudor Chirila --- “Asadar, noua forma a legii deschide o larga portita pentru spagi prin interpusi, care nu intra in categoria rudelor. Sa luam exemplul lui Liviu Dragnea. Liderul PSD este condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in prima instanta pentru ca a abuzat de functia sa de presdinte al CJ Teleorman si a angajat doua persoane in mod fictiv la Directia Copilului, dar care, in realitate, munceau pentru PSD. Practic, Dragnea nu a obtinut pentru sine un folos patrimonial, nici pentru rude, dar a facut abuz de o functie publica pentru a aduce avantaje partidului. Daca noua definitie a abuzului in serviciu va intra in vigoare, Liviu Dragnea ar scapa automat de inchisoare, pentru ca va beneficia de legea penala mai favorabila in momentul judecatii”.

Problema nu e atat ce determina aceasta modificare in prezent, dar mai ales ce propune pe viitor: liber la furat. Asta e modelul propus de parlamentarii platiti din banii nostri.

11. Proiectul de lege care schimba modul in care radarele vor fi instalate si semnalizate este cretin, mai ales ca avem cea mai mare medie de morti in accidentele rutiere.

12. In Romania se afla o treime din fermele din Uniunea Europeana, dar realizeaza numai 3,4% din productia totala.

13. OUG de modificare a Codului Fiscal "scoate din joc" 98% dintre ONG-uri, inclusiv Asociatia Daruieste Viata, care construieste primul spital de oncologie pediatrica din Romania.

14. 362 de copii au murit in grija statului in ultimii cinci ani. Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptii recunoaste ca nu tine nici macar evidenta acestor morti, iar cauzele care duc la decesul minorilor nu intereseaza pe nimeni.

Cam acesta este “tigrul Europei”, vazuta pe wall-ul unei retele de socializare americane, de un om dintr-o tara ravasita de moarte, coruptie, hotie si indiferenta: Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri