Incepand din aceasta saptamana, aplicatia YouTube Kids este disponibila in Romania. Noua platforma reuneste video-uri potrivite pentru copii, iar adultilor le ofera instrumente simple prin care sa selecteze canalele disponibile si sa limiteze timpul de vizionare pentru cei mici. Copiii gasesc pe YouTube Kids toate video-urile preferate, de la desene animate si cantecele pentru copii la continut educational si raspunsurile la intrebarile pe care si le pun despre natura, stiinta si lumea care ne inconjoara.

Aplicatia YouTube Kids este disponibila gratuit si poate fi utilizata pe telefon, tableta sau ecrane TV, utilizand Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart. Localizarea YouTube Kids inseamna, dincolo de meniuri in limba romana, si un algoritm care are in vizor continutul local, de la recomandari la rezultatele cautarilor. Copii pot urmari aventurile personajelor preferate din desenele animate de la Cartoon Network Romania sau Boomerang Romania, asculta cantecele de la TraLaLa sau Cantece Gradinita, invata cu personajele BabyRiki sau cu Paxi, personajul creat de European Space Agency pentru a-i ajuta pe copii sa descopere natura si universul.

Cele mai importante caracteristici ale aplicatiei YouTube Kids:

  • Continut dedicat familiei: Aplicatia este creata special pentru familie. YouTube Kids ofera un mediu dedicat familiei, unde copii pot sa dea frau curiozitatii si imaginatiei, folosind canale si playlist-uri organizate pe 4 categorii: emisiuni, muzica, invatare, exploreaza.
  • Selectii ale partenerilor: Copiii pot explora numeroase canale selectate, pe numeroase teme, de la arta si lucru manual la muzica, sport, invatare si multe altele. Parintii pot alege cu usurinta la care dintre aceste selectii si teme sa aiba acces copiii lor.
  • Usurinta in utilizare: YouTube Kids are imagini mari, design colorat si butoane vizibile usor, ca sa le fie mai usor celor mici sa o utilizeze. Cand parintii deschid pentru prima data aplicatia afla cum YouTube Kids filtreaza si recomanda continut.
  • Continut aprobat de parinti: Aplicatia YouTube Kids cuprinde o serie de instrumente care sa-i ajute pe parinti sa administreze experienta celor mici. Modul „Continut aprobat” permite parintilor sa selecteze video-urile si canalele care sa fie disponibile copiilor. De asemenea, este foarte usor pentru parinti sa aleaga manual ce video-uri si canale sa excluda. Parintii pot alege daca permit sau copiilor sa realizeze cautari in aplicatie.
  • Timpul de vizionare: Aplicatia are integrat un temporizator, astfel incat parintii pot limita timpul de vizionare al copiilor in aplicatie. De exemplu, pot stabili ca o sesiune de vizionare sa nu depaseasca 30 de minute. Aplicatia ii va spune copilului cand sesiunea s-a terminat.

YouTube Kids foloseste un sistem care are ca scop asigurarea unui mediu „family friendly”, insa nici un sistem nu este perfect. In cazul in care parintii gasesc un video care le ridica semne de intrebare, il pot raporta foarte usor. In acest mod pot ajuta la imbunatatirea platformei si crearea unui mediu propice pentru cei mici.

„Aplicatia YouTube Kids a fost creata plecand de la ce isi doresc copiii si parintii lor, oferindu-le celor mici un mediu in care sa exploreze video-uri si subiecte care le aprind interesul. Este un serviciu de streaming video pentru copii de sine statator, sigur, cu o serie de instrumente care le permit parintilor sa personalizeze si monitorizeze continutul la care au acces copiii. Ne bucuram sa anuntam ca YouTube Kids este disponibila in Romania”, a declarat Elisabeta Moraru, Country Manager Google Romania.

Aplicatia YouTube Kids este disponibila pentru Android si iOS.

YouTube Kids, pe scurt:

  • Aplicatia YouTube Kids a fost lansata in februarie 2015, iar in prezent este disponibila in 60 de tari la nivel global (inclusiv Romania)
  • YouTube Kids are zeci de milioane descarcari, peste 160 de miliarde de vizualizari si peste 14 milioane de utilizatori activi in fiecare saptamana, la nivel global
  • Aplicatia YouTube Kids este destinata copiilor cu varste intre 3 si 12 ani. Peste 13 ani se recomanda YouTube
  • Aplicatia YouTube Kids poate fi utilzata pe smartphone sau tableta (cu sistem de operare iOS 7 sau mai nou, Android 4.1 sau mai nou), pe TV, folosind Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart
  • Copiii nu au nevoie de un cont pentru a folosi YouTube Kids. Aplicatia nu permite incarcarea de video-uri sau comentarii la continut, ci doar vizionarea de continut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri