Cum comunici intr-un stat in care guvernul cenzureaza si monitorizeaza constant Internetul? Folosindu-te de o tehnologie MESH (Message Exchange for Social Care and Health) care permite utilizatorilor sa isi trimita mesaje prin Bluetooth, inclusiv la distante mari, fara a avea nevoie deloc de acces la Internet.

Fix acest lucru fac cei care protesteaza pentru democratie in Hong Kong, folosindu-se de startup-ul Bridgefy din San Francisco. Practic, tehnologie MESH permite utilizatorilor sa trimita mesaje prin bluetooth. Bineinteles, aceasta functioneaza cel mai bine daca destinatarul este relativ aproape, dar functioneaza si la nivel de oras, mesajul “sarind” din bluetooth in bluetooth pana la persoana vizata, scrie Forbes.com.

Cresterea Bridgefy in Hong Kong a fost fulminanta – numarul de download-uri a crescut cu aproape 4.000% in ultimele 60 de zile.

Tehnologia permite, de asemenea, sa transmiti mesaje “in masa” tuturor celor care au aplicatia instalata si au bluetooth-ul pornit.

Este un scenariu ideal pentru protestatarii care incearca sa atinga cat mai multi oameni, pentru a se organiza. Toate aplicatiile cunoscute (WhatsApp, Facebook sau WeChat, din China), sunt cenzurate si monitorizate indeaproape de guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri