Turistii care mai viziteaza Delta Dunarii pot cumpara permise de acces in Rezervatie si de pescuit sportiv doar de la sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) din Tulcea, aplicatia online care permite acest lucru nefiind functionala.

"Aplicatia online de permise trebuie refacuta. Suntem in procedura de achizitie a arhitecturii pentru a reface aplicatia ARBDD. Ea trebuie sa fie mult mai prietenoasa cu utilizatorul, sa fie actualizata si sa permita un mod de utilizare corespunzator realitatilor din teren", a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervatiei, Catalin Tibuleac.

In context, el a rectificat numarul de 90.000 de permise de pescuit sportiv eliberate in primele zece luni ale anului comunicat de institutie in urma cu aproape doua saptamani si a mentionat ca numarul real al acestora a fost 176.000.

Catalin Tibuleac a explicat diferenta prin centralizarea partiala facuta luna trecuta pentru permisele care s-au eliberat anul acesta atat online, cat si la automatele ARBDD din diferite zone.

"Vorbim de resursa piscicola pe care acesti pescari o iau gratuit din Delta si pleaca cu ea unde pleaca. Permisul de pescuit e online si gratuit. (...) Vom crea o intreaga poveste vizavi de algoritmul de eliberare a permiselor online. Vor fi permise pentru trei zile sau doua saptamani, nu pentru un an, ca niciun turist nu vine sa pescuiasca un an in Delta", a mai spus Tibuleac.

El a adaugat ca anul viitor exista posibilitatea limitarii numarului de permise care vor fi eliberate online intr-o anumita perioada.

Potrivit legislatiei in vigoare, fiecare pescar sportiv poate captura 5 kilograme de peste pe zi.

Din anul 2017, turistii care vor sa pescuiasca sportiv in Delta nu mai trebuie sa plateasca permisul de pescuit sportiv, singura lor obligatie fiind aceea de a-si achizitiona permisul de acces in Rezervatie.

Toate persoanele care viziteaza Delta trebuie sa plateasca un tarif de acces in Rezervatie al carui cuantum difera in functie de perioada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri