17 Iunie 2011

Fondul de investitii imobiliare NEPI va fi listat luni la Bursa



Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) va fi listat luni, 20 iunie, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Listarea NEPI a fost aprobata la sfarsitul lunii mai de Consiliul de Administratie al BVB.

Admiterea actiunilor NEPI la tranzactionare la BVB va fi asistata de divizia de corporate finance & investment bankingBCR si firma de brokeraj Intercapital Invest.

NEPI va fi primul fond de investitii imobiliare listat la BVB, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

REITs-urile includ atat companiile care investesc in proprietati imobiliare, cat si instrumentul financiar in sine. Produsele respective au fost create prima data in SUA din nevoia de a realiza un instrument financiar care sa faca legatura intre investitiile in proprietati imobiliare si piata de capital.

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, cu active totale de 360,17 milioane euro la sfarsitul anului 2010. Actiunile fondului de investitii se tranzactioneaza deja pe segmentul AIM al London Stock Exchange si pe piata principala a Johannesburg Stock Exchange.



Citeste si