Actiunile companiei bulgare Sopharma AD au inceput astazi tranzactionarea la Bursa din Varsovia, fiind al 38-lea emitent strain pe piata poloneza. Listarea face parte din strategia bursei de a deveni un hub regional si de a introduce indici ai companiilor din regiune, se arata intr-un comunicat al WSE.
“In ciuda turbulentelor de pe pietele financiare, Sopharma a decis sa se listeze si la Varsovia. Bulgaria este, cu siguranta, o piata unde vrem sa fim important, este o locatie semnificativa pentru interesul investorilor. Vom continua sa crestem si sa strangem relatiile dintre bursa din Varsovia si cea din Sofia, pentru ca multe companii bulgare sa identifice conditii favorabile la noi”, a declarat CEO-ul WSE, Ludwik Sobolewski, cu ocazia noii listari.

Sopharma AD este compania cu numarul 37 nou listata pe bursa poloneaza in acest an. Actiunile introduse la tranzactionare in Polonia au o valoare de 974 sloti polonezi. Compania este unul din cele mai lichizi emitenti, fiind inclus si in indicele principal.

Compania produce, exporta si distribuie produse farmaceutice in Europa de Sud-Est, exportand in 37 de tari.

WSE a anuntat ca va continua initiativele de intarire a pozitiei de hub financiar regional. “Foarte curand vom finaliza lucrul si vom lansa un indice regional al companiilor din tarile cu care avem relatii stranse. Sper ca Bulgaria sa fie una din aceste tari”, a mai spus Sobolewski. Bursa are in plan lansarea acestui indice in prima parte a anului 2012.

La inceputul lunii noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti si Bursa din Sofia au semnat un memorandum de colaborare ce vizeaza duble listari, lansarea de instrumente si indici comuni. Desi a fost anuntata o prima dubla listare pana la finalul anului, este nevoie intai de conectarea celor doi depozitari.

Pe bursa poloneza sunt listate 45 de companii straine, din care 38 pe piata principala si 7 pe sistemul alternativ.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri