Moneda unica europeana va supravietui actualei crize, grupul de tari care formeaza zona euro urmand sa ramana intact. In plus, chiar si un plan simplu pentru stabilizarea euro va fi indeajuns pentru a incuraja declansarea unei reveniri pe bursele din intreaga lume pe parcursul anului viitor, spun oficialii unora dintr cele mai mari companii financiare si fonduri de investitii din Europa, citati de CNBC.
Participantii la summit-ul Reuters 2012 Investment Outlook recunosc faptul ca riscurile destramarii zonei euro sunt in continuare semnificative, insa acest fapt nu este indeajuns pentru a trimite la podea investitorii.

Credem ca pietele de actiuni au un potential de crestere la nivel global ce circa 15-20%. Cel mai important este ca pietele vad ca exista o cale care duce la solutionarea problemelor”, a declarat Giordano Lombardo, Chief Investment Officer in cadrul Unicredit Pioneer Investments.

Lombardo spune ca probabilitatea iesirii unor tari din zona euro este inca semnificativa, existand foarte putine locatii fara probleme spre care investitorii sa se retraga in asemenea perioade. Singura solutie a fost reprezentata de o diversificare pe dolarul american si aur.

Arnaud de Servigny, managerul portofoliilor discretionare din cadrul Deutsche Private Wealth Management, nu exclude iesirea unei tari din zona euro, insa mentioneaza ca un asemenea eveniment va avea loc doar daca respectivul stat alege acest lucru.

Eu nu vad o destramarea a zonei euro. In 2012 oamenii vor avea la dispozitie o <lista> a lucrurilor necesare pentru a face parte din aceasta uniune monetara. Acestia vor decide singuri daca sa faca parte sau nu din zona euro, in functie de lucrurile prezente pe acea lista”, a declarat el.

„In cea de-a doua parte din 2012 s-ar putea sa avem o vizibilitate ceva mai mare care sa ofere o perspectiva pozitiva pentru pietele de actiuni”, a mai adaugat de Servigny.

Si Alec Letchfield, Chief Investment Officer in cadrul HSBC Asset Management, a declarat ca se asteapta la o crestere de doua cifre a actiunilor in 2012, pe masura ce temerile privind criza zonei euro se vor reduce.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri