ArcelorMittal vrea sa majoreze cu 86 mil.euro capitalurile producatorilor de tevi din Roman si Iasi

Compania ArcelorMittal Tubular Products Holding, actionarul majoritar al producatorilor de tevi ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) si ArcelorMittal Tubular Products Iasi (TPRO), intentioneaza sa majoreze capitalurile companiilor cu 370 milioane lei (86 mil. euro), scrie Mediafax.

Capitalul social al ArcelorMittal Tubular Products Roman, acum de 36,11 milioane lei, ar urma sa creasca cu 292,1 milioane lei, la 328,2 milioane lei.

Pentru ArcelorMittal Tubular Products Iasi injectia de capital ar urma sa fie de 78 milioane lei, de la 162,9 milioane lei la 241 milioane lei.

Cele doua operatiuni vor fi discutate in AGA, programata pentru 26 ianurie, potrivit unor comunicate transmise de cele doua companii Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

ArcelorMittal Tubular Products Holding, inregistrata in Olanda, controleaza 69,7% din titlurile
ArcelorMittal Tubular Products Roman si 96,3% din actiunile ArcelorMittal Tubular Products Iasi.

Cele mai recente tranzactii cu titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost derulate la BVB miercuri, la pretul de 1,516 lei pe unitate, cotatie la care compania are o capitalizare de aproximatiuv 22 milioane lei (5,1 milioane euro).

Ultima tranzactie cu actiunile ArcelorMittal Tubular Products Iasi a avut loc la 2 noiembrie, la pretul de 0,84 lei pe unitate. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 54,7 milioane lei (12,7 milioane euro).

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, detine in Romania, pe langa cei doi producatori de tevi, si doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara. La acestea se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri