Consiliul Bursei a hotarat astfel sa propuna actionarilor BVB adoptarea sistemului dualist de administrare. Data la care va avea loc AGAE pentru a propune acest lucru actionarilor nu a fost inca stabilita.

"Modificarile actului constitutiv al BVB vor prevede o structura a Consiliului de Supraveghere in cadrul caruia sa fie reprezentati: actionari, intermediari, investitori si emitenti. Consiliul Bursei a hotarat ca in prima saptamana a lunii ianuarie 2012 sa se intruneasca si sa convoace AGAE in acest sens", se arata intr-un comunicat oficial.

Pana acum, CA-ul Bursei a fost compus aproape exclusiv din reprezentanti ai firmelor de brokeraj din piata si totodata detinatoare de actiuni ale BVB. Daca decizia chiar va ajunge sa fie aplicata, ar fi pentru prima data cand investitorii si companiile listate ar avea reprezentanti in conducerea Bursei.

Citeste si:

Interesant de remarcat si faptul ca atat Stere Farmache, cat si principalul sau contracandidat pentru functia de presedinte, Lucian Anghel, au adoptat pozitii conciliante in raportul cu posibilii votanti.

Miercuri, Lucian Anghel, economistul sef al BCR, declarase ca principalii actori de pe bursa romaneasca trebuie sa isi uneasca fortele pentru a contribui la dezvoltarea pietei, certurile din jurul alegerilor neavandu-si rostul.

In data de 9-10 ianuarie actionarii BVB se vor intalni pentru a discuta revocarea actualului Consiliu de Administratie si alegerea altuia.