Oficialii Franklin Templeton spun ca decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, care a anulat numirea americanilor ca administratori ai Fondului Proprietatea, nu va avea un impact material.

„In esenta, cererea reprezinta un argument tehnic cu privire la formalitatile administrative necesare pentru convocarea Adunarii Generale a Actionarilor din 6 septembrie 2010 de catre administratorii anteriori ai Fondului. Avand in vedere hotararile separate aprobate in cele mai recente adunari ale actionarilor, administratorul Fondului nu considera decizia Tribunalului ca avand impact material asupra Fondului”, se mentioneaza intr-un comunicat oficial al Franklin Templeton.

Cu o zi in urma, Tribunalul Bucuresti a decis anularea unei hotarari AGA Fondului Proprietatea, din septembrie 2010, prin care a fost modificat statutul pentru ca ulterior compania Franklin Templeton sa fie numita administrator al FP. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Franklin Templeton mai spune ca pana in prezent nu a primit niciun document oficial din partea Tribunalului Bucuresti in legatura cu decizia instantei.

„Odata ce acesta va fi disponibil, administratorul Fondului va lua in considerare masurile legale suplimentare adecvate si va informa actionarii in acest sens", spun acestia.

Actiunile FP au inceput sedinta de tranzactionare de vineri cu variatie zero, un titlu al Fondului fiind tranzactionat pentru 0,426 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Efectele pandemiei pe bursa romanească: Cât vor avea de recuperat companiile
Setari Cookie-uri