Bursele europene au deschis in scadere, dupa patru sedinte de crestere

Bursele europene au deschis in scadere, dupa patru sedinte consecutive de crestere, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat din zona euro, fiind asteptate rezultatele licitatiilor de obligatiuni programate pentru aceasta zi de Germania si Portugalia.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce a atins marti maximul ultimelor cinci luni datorita datelor economice pozitive din China, Germania si SUA, transmite Reuters.

Actiunile bancare au inregistrat scaderi importante miercuri in Europa, indicele sectorului coborand cu 0,9%, scrie Mediafax. Germania vrea sa imprumute 5 miliarde euro prin licitatia de obligatiuni de miercuri, iar Portugalia a programat o emisiune de un miliard de euro. Grecia, Italia si Spania au de asemenea licitatii de obligatiuni programate in luna ianuarie.

Statele din zona euro vor incerca sa atraga de pe piete, in primul trimestru, sume de pana la 262 miliarde euro, iar licitatiile programate pentru intregul an vizeaza imprumuturi in valoare totala de 865 miliarde euro, potrivit estimarilor Deutsche Bank citate de Bloomberg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri