Bursele europene au deschis in scadere, dupa patru sedinte consecutive de crestere, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat din zona euro, fiind asteptate rezultatele licitatiilor de obligatiuni programate pentru aceasta zi de Germania si Portugalia.
Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce a atins marti maximul ultimelor cinci luni datorita datelor economice pozitive din China, Germania si SUA, transmite Reuters.

Actiunile bancare au inregistrat scaderi importante miercuri in Europa, indicele sectorului coborand cu 0,9%, scrie Mediafax. Germania vrea sa imprumute 5 miliarde euro prin licitatia de obligatiuni de miercuri, iar Portugalia a programat o emisiune de un miliard de euro. Grecia, Italia si Spania au de asemenea licitatii de obligatiuni programate in luna ianuarie.

Statele din zona euro vor incerca sa atraga de pe piete, in primul trimestru, sume de pana la 262 miliarde euro, iar licitatiile programate pentru intregul an vizeaza imprumuturi in valoare totala de 865 miliarde euro, potrivit estimarilor Deutsche Bank citate de Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri